Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding Assistent Logistiek leer jij ondersteunende werkzaamheden uitvoeren in de logistieke sector. Bijvoorbeeld in een magazijn of groothandel. Deze Entreeopleiding is geschikt voor jou als je nog geen diploma hebt. Je kan met deze opleiding doorstromen naar een niveau 2 mbo-opleiding of aan het werk.

Tijdens de opleiding leer je om goederen en producten klaar te maken voor opslag. Je leert om producten te ontvangen en te verzamelen voor verzending. En je leert organiseren en plannen in organisaties waar spullen worden opgeslagen en verdeeld. Daarnaast besteden we tijdens de opleiding Assistent Logistiek, aandacht aan je sociale en communicatieve vaardigheden. Hiermee leer jij om goed te functioneren in de maatschappij en op je werk.

Toegestane vooropleidingen

Voor deze opleiding heb je geen vooropleiding nodig.
Je moet wel minimaal 16 jaar oud zijn op 1 augustus van het jaar waarin je de opleiding start.

  • Geen vooropleiding

In het kort

Leerweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 1
Duur
1 jaar
Startmoment
Na de zomervakantie
Locaties

Alphen a/d Rijn

Gouda

Leiden Bètaplein

Leidschendam-Voorburg

Woerden

Zoetermeer Van Doornenplantsoen

Naast de reguliere opleiding is het ook mogelijk je aan te melden voor de BOL Start-Werkt variant in het aanmeldformulier.
Meer weten?

 

Direct aanmelden

Over jou

  • Instructies volgen
  • Nauwkeurig
  • Samenwerken
  • Organiseren

In de praktijk

Je volgt deze Entreeopleiding Assistent Logistiek in de BOL of BBL-variant gedurende 1 jaar. Je hebt dan je niveau 1 mbo-diploma. Hiermee kun je doorstromen naar een niveau 2 opleiding of aan het werk. Je werkt dan als assistent bij een distributiecentrum, groothandel, transportbedrijf of een productmagazijn van een bedrijf.

Als assistent logistiek zorg jij ervoor dat alle goederen op de gevraagde plek terecht komen. In een rap tempo zorg jij dat bestellingen daar komen waar ze naar toe moeten. Jij let erop dat het klopt wat er aan goederen binnenkomt. En dat de verzonden bestellingen kloppen. Je kunt goed in een team werken maar vind het ook heerlijk om zelfstandig te werken. Je weet wanneer je om hulp moet vragen aan collega’s.

Over Start-Werkt

Wil je deze doen, maar liever niet meer fulltime naar school?
Ga leren in de praktijk en werken aan jouw toekomst met het Start-Werkt traject!

Waarom is Start-Werkt iets voor jou?

Kies je voor Start-Werkt, dan volg je deze BOL-opleiding bijna helemaal bij een bedrijf. In plaats van op school zoals bij de reguliere BOL-opleiding. Drie dagen in de week leer je in de praktijk en één dag per week ga je naar school (voor o.a. Nederlands en rekenen). Bij het bedrijf krijg je zowel de theorie- als de praktijklessen van de opleiding. Je leert al doende op de werkvloer. Dit doe je samen met andere studenten van niveau 1 en 2 en je collega’s binnen het bedrijf. Je wordt goed begeleid en kunt op je eigen tempo je diploma halen. Daarna kun je aan het werk gaan of doorstromen naar niveau 3.

Klinkt dit als iets voor jou? Kies dan voor BOL Start-Werkt als leerweg in het aanmeldformulier.

Aanvullende informatie

  • BBL
  • Doorstroommogelijkheden
  • Keuzedelen
  • Vakken

BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. Minimaal drie dagen per week heb je een baan bij een bedrijf of instelling. Je gaat één of twee dagen of avonden per week naar school. Zo leer je vooral in de praktijk. Je verdient vaak al een salaris. Tijdens de opleiding word je begeleid door onze docenten en een praktijkopleider van je bedrijf.
Het is heel belangrijk om meteen bij de start van je opleiding een praktijkplaats bij een erkend leerwerkbedrijf of instelling te hebben. Dan pas kun je de opleiding goed volgen.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

De patissier is in de meeste bakkerijen een eindfunctie, maar je kunt doorstromen naar het management of verdergaan als ondernemer. Binnen het onderwijs kun je doorstromen naar de associate degree Small business & retail management, de hbo-opleiding Voedingsmiddelentechnologie met een specialisatie Bakkerijtechnologie of de docentenopleiding Bakkerij (consumptieve techniek).

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen

Vaak kun je keuzeonderdelen kiezen om je verder te specialiseren. Je krijgt ook de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Volg jij de opleiding Assistent Logistiek?

Meld je direct aan voor onze opleiding

Ook interessant