Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding Logistiek Medewerker leer jij om de logistieke werkzaamheden binnen een bedrijf in goede banen te leiden. Als logistiek medewerker werk je achter de schermen, in bijvoorbeeld een magazijn van een groothandel of ander bedrijf. Je leert kennis, vaardigheden en gedrag die ervoor zorgen dat jij jouw werk verantwoordelijk en efficiënt kan uitvoeren.  

Na het volgen van deze opleiding op mboRijnland weet jij precies wat je moet doen wanneer er nieuwe goederen in het magazijn worden geleverd, hoe en waar je deze moet opslaan en welke documenten hierbij horen. Ook leer je om orders klaar te zetten die juist worden opgehaald om naar een andere plek gebracht te worden. In deze opleiding krijg je klassikaal les. Maar dat niet alleen. Je leert ook om zelfstandig te werken, je eigen verantwoordelijkheid te nemen en om samen te werken. Allemaal vaardigheden die je als logistiek medewerker goed kunt gebruiken.

Als je na 1,5 jaar de opleiding afgerond hebt, dan kun je eventueel verder met de niveau 3 opleiding Logistiek Teamleider. Deze opleidingen sluiten goed op elkaar aan, waardoor je in een extra half jaar de opleiding Logistiek Teamleider hebt afgerond.  

Toegestane vooropleidingen

 • Diploma entreeopleiding
 • Diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg
 • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
 • Diploma vmbo gemengde leerweg
 • Diploma vmbo theoretische leerweg
 • Diploma mbo-opleiding niveau 2
 • Diploma mbo-opleiding niveau 3
 • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

In het kort

Leerweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 2
Duur
1,5 jaar
Startmoment
Na de zomervakantie
Locaties

Alphen a/d Rijn

Let op: Deze opleiding start komend studiejaar alleen in Alphen a/d Rijn.

Direct aanmelden

Over jou

 • Aanpakker
 • Instructies opvolgen
 • Samenwerken
 • Transport logistiek en voertuigen
 • Zorgvuldig 

In de praktijk

Je volgt de BOL of BBL-variant van deze opleiding gedurende 1,5 jaar. Daarna stroom je door naar de niveau 3 opleiding Logistiek Teamleider of ga je aan het werk als logistiek medewerker bij een bedrijf. Je werkt dan bijvoorbeeld in een bedrijf op de ontvangst- en opslagafdeling van goederen. Of in een magazijn op de orderproductie- en expeditieafdeling. Denk hierbij aan distributiecentra, groothandels, productiebedrijven en transportbedrijven. 

Als logistiek medewerker ben je een doener. Je vindt het heerlijk om achter de schermen bezig te zijn. Om oplossingen te vinden, zodat dingen sneller gebeuren. Je verzamelt de orders van klanten. Maakt ze klaar voor verzending. Jij zorgt voor het lossen, inslaan, controleren, sorteren, stickeren, ompakken en verplaatsen van goederen. Dat doe je niet met je blote handen. Je maakt daarbij gebruik van geautomatiseerde systemen. Rijdt in een heftruck en werkt met een steekwagen. Je weet precies waar welke goederen zijn opgeslagen. Zo draag je bij aan een goed voorraadbeheer. Verder zorg je dat alles schoon blijft en doe je soms onderhoudsklusjes. 

Als je klaar bent

Aanvullende informatie

 • Kosten
 • BOL
 • BBL
 • Buitenland
 • Keuzedelen
 • Ondernemerschap
 • Vakken

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. Minimaal drie dagen per week heb je een baan bij een bedrijf of instelling. Je gaat één of twee dagen of avonden per week naar school. Zo leer je vooral in de praktijk. Je verdient vaak al een salaris. Tijdens de opleiding word je begeleid door onze docenten en een praktijkopleider van je bedrijf.
Het is heel belangrijk om meteen bij de start van je opleiding een praktijkplaats bij een erkend leerwerkbedrijf of instelling te hebben. Dan pas kun je de opleiding goed volgen.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school?
Lees meer over internationalisering

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken.
Lees meer over ondernemerschap

Vaak kun je keuzeonderdelen kiezen om je verder te specialiseren. Je krijgt ook de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap.