Wat ga je leren?

Als Logistiek Medewerker leer jij om alle logistieke werkzaamheden binnen een bedrijf in goede banen te leiden. Je werkt achter de schermen, in bijvoorbeeld een magazijn van een groothandel of ander bedrijf.

Na het behalen van je diploma weet jij precies wat je moet doen wanneer er nieuwe goederen in het magazijn zijn geleverd, hoe en waar je de goederen op moet slaan en welke documenten erbij horen. Ook leer je om orders klaar te zetten, zodat de chauffeur de order op kan halen voor de klant. Tijdens de opleiding werk je zowel zelfstandig als in groepjes. Je leert samenwerken, maar ook je eigen verantwoordelijkheid nemen. Allemaal vaardigheden die je als Logistiek Medewerker goed kunt gebruiken.

Heb je de opleiding na anderhalf jaar afgerond? Dan kun je doorstromen naar de niveau 3 opleiding Logistiek Teamleider. De opleidingen sluiten goed op elkaar aan, waardoor jij in een extra half jaar de opleiding Logistiek Teamleider met succes afrondt.

Toegestane vooropleidingen

 • Diploma vmbo basis- of kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.
 • Diploma entreeopleiding
 • Diploma mbo-opleiding niveau 2
 • Diploma mbo-opleiding niveau 3
 • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

In het kort

Leerweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 2
Duur
1,5 jaar
Startmoment
2022, na de zomervakantie Zo snel mogelijk (BBL)
Locaties

Alphen a/d Rijn (BBL / BOL)

Over jou

 • Aanpakker
 • Instructies opvolgen
 • Samenwerken
 • Transport logistiek en voertuigen
 • Zorgvuldig 

In de praktijk

Na anderhalf jaar BOL of BBL-opleiding stroom je door naar de niveau 3 opleiding Logistiek Teamleider of ga je aan de slag als logistiek medewerker! Je werkt bij een bedrijf op de ontvangst- en opslagafdeling van goederen of in een magazijn op de orderproductie- en expeditieafdeling. Denk hierbij aan distributiecentra, groothandels, productiebedrijf en transportbedrijven.

Als Logistiek Medewerker ben jij een echte doener. Je werkt het liefste achter de schermen en zoekt naar oplossingen, zodat dingen nog sneller gebeuren. Je verzamelt orders van klanten en maakt ze klaar voor verzending. Ook zorg je voor het aflossen, inslaan, controleren, sorteren, stickeren, ompakken en verplaatsen van goederen. Dat doe je niet met je blote handen. Je maakt daarbij gebruik van geautomatiseerde systemen. Je rijdt in een heftruck en werkt met een steekwagen. Je weet precies waar welke goederen zijn opgeslagen. Zo draag je bij aan een goed voorraadbeheer. Verder zorg je dat alles schoon blijft en doe je soms onderhoudsklusjes.

Als je klaar bent

Aanvullende informatie

 • Kosten
 • BOL
 • BBL
 • Buitenland
 • Keuzedelen
 • Ondernemerschap
 • Vakken

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. Minimaal drie dagen per week heb je een baan bij een bedrijf of instelling. Je gaat één of twee dagen of avonden per week naar school. Zo leer je vooral in de praktijk. Je verdient vaak al een salaris. Tijdens de opleiding word je begeleid door onze docenten en een praktijkopleider van je bedrijf.
Het is heel belangrijk om meteen bij de start van je opleiding een praktijkplaats bij een erkend leerwerkbedrijf of instelling te hebben. Dan pas kun je de opleiding goed volgen.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school?
Lees meer over internationalisering

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken.
Lees meer over ondernemerschap

Vaak kun je keuzeonderdelen kiezen om je verder te specialiseren. Je krijgt ook de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap.