Team Skills Heroes mboRijnland is bekend!

Woensdag 2 november was de startbijeenkomst van Skills Heroes. Alle deelnemers en hun runner up waren samen met hun docent en ouders uitgenodigd op locatie Storm Buysingstraat in Leiden.

Skills Heroes coördinator Scarlet van der Kwaak vertelde wat de studenten en hun begeleiders de komende maanden kunnen verwachten. De deelnemers gaan al snel aan de slag, want de eerste kwalificatiewedstrijd (halve finale) is al over drie weken. Hier wordt besloten welke studenten tot de top acht behoren. De top acht van alle opleidingen staan eind maart in Skills The Finals in RAI Amsterdam.

22 opleidingen
mboRijnland doet dit jaar met 22 opleidingen mee aan Skills Heroes: Beveiliger, Handhaver, Toezicht en Veiligheid, Facilitair Dienstverlener, Gastvrouw/Gastheer, Kok, Patissier, Boulanger, Schoonheidsspecialist, Kapper, Bedrijfsadministrateur, Marketing & Communicatie en evenementenorganisatie, Verkoopspecialist, Juridisch Dienstverlener, Ondernemer Retail, Apothekersassistent, Doktersassistent, Verpleegkundige, Verzorgende IG, ICT-Beheerder, Lasser TIG, Lasser MAG/BMBE en Entree Horeca.

Kwalificatiewedstrijden bij mboRijnland
Ook dit jaar worden er kwalificatiewedstrijden door mboRijnland georganiseerd. Hiervoor komen studenten uit heel Nederland naar ons om te strijden voor een plek in de top acht, zodat ze doorgaan naar de finale. De wedstrijden die bij mboRijnland plaatsvinden, zijn:

  • 20 en 21 december: ICT-Beheerder in Leiden
  • 16 en 17 januari: Patissier in Gouda
  • 18 en 19 januari: Boulanger in Leiden

We wensen alle deelnemers alvast heel veel succes en plezier!

Wat is Skills Heroes?
Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor het mbo. De studenten strijden tijdens de kwalificatiewedstrijden tegen studenten in hun vakgebied van andere ROC’s. Per vakgebied gaan de beste 8 studenten door naar de Nationale finales in maart 2023, waar zij de beste van Nederland kunnen worden. De vakwedstrijden zijn gebaseerd op de kwalificatiedossiers en kunnen opgenomen worden in het onderwijsprogramma. Hierdoor maakt deelname aan Skills Heroes voor mbo-studenten een bijzondere, unieke nabootsing van de praktijk en een waardevolle voorbereiding op de arbeidsmarkt. Kijk voor meer informatie op www.skillsheroes.nl.