Studenten Content Creator maken foto’s met World Press Photo Exhibition Gouda

Studenten in het Experience Center in Gouda

Vandaag, maandag 6 november, begint voor studenten Content Creator (Mediaredactiemedewerker) van mboRijnland een bijzondere projectweek. Deze week gaan ze samenwerken met World Press Photo Exhibition Gouda.

World Press Photo Exhibition Gouda verbindt de wereld met verhalen die ertoe doen, de studenten verbinden hun wereld door zelf een foto te maken aan de hand van thema’s van World Press Photo. Deze samenwerking is voor de content creator studenten een unieke kans om kennis te maken en zelf aan de slag te gaan in de wereld van journalistieke fotografie.

Maandag 6 november is de projectweek begonnen met een online gastles van World Press-winnaar in de categorie beste open format-productie in de regio Europa, fotograaf César Dezfuli. Hij brengt sinds 2016 de Europese migrantencrisis in beeld. In zijn fotoproject Passengers laat hij zien hoe de migranten hun weg proberen te vinden in Europa en filmde zijn interviews met hen.

Studenten in gesprek met César Dezfuli

Na een indrukwekkende presentatie van zijn project mochten studenten vragen stellen. Ze wilden onder meer weten wat zijn motivatie was om dit project te maken en wat hij heeft geleerd van zijn ervaringen als fotograaf van dit project. Daarna hebben de studenten zich verdiept in de thema’s van World Press Photo.

Deze week leren studenten onder meer de waarde van journalistieke fotografie en het belang van verhalen vertellen. Verder in de week volgen de studenten workshops, onder andere van fotograaf Rob Dulleman, en kiezen zij een thema waarin zij zelf foto’s gaan maken. De thema’s waaruit de studenten kunnen kiezen zijn: Jeugd en identiteit, Klimaat en Democratie en rechtsstaat.
De foto’s van de 9 winnaars in de categorieën Overall winnaar, Runner-up, Honorable mention komen eind november op de World Press Photo Exhibition te hangen in de Chocoladefabriek in Gouda. Een geweldige eer voor de studenten. De opening van World Press Photo Exhibition Gouda is op zaterdag 25 november. De tentoonstelling is gratis te bezoeken van 25 november t/m 17 december.