Team Skills Heroes mboRijnland ’23-’24

Woensdag 8 november was de startbijeenkomst van Skills Heroes. Alle deelnemers en hun runner-up waren samen met hun docent en ouders/verzorgers uitgenodigd in Leiden. 

Skills Heroes coördinator Scarlet van der Kwaak vertelde wat de studenten en hun begeleiders de komende maanden kunnen verwachten. De deelnemers gaan al snel aan de slag, want de eerste kwalificatiewedstrijden (halve finale) starten al in november. Hier wordt besloten welke studenten tot de top acht behoren. Zij gaan door naar Skills The Finals in de Brabanthallen in Den Bosch.

22 opleidingen
mboRijnland doet dit jaar met 22 opleidingen mee aan Skills Heroes: Web developer, Juridisch Dienstverlener, Facilitair Dienstverlener, Bedrijfsadministrateur, ICT-Beheerder, Verpleegkundige, Verzorgende IG, Lasser TIG, Lasser MAG/BMBE, Kok, Patissier, Boulanger, Schoonheidsspecialist, Kapper, Gastvrouw/Gastheer, Maatschappelijke Zorg, Verkoopspecialist, Doktersassistent, Beveiliger, Ondernemer Retail. Daarnaast doen we dit jaar voor het eerst met twee nieuwe opleidingen mee: Sport & Bewegen en Entree Horeca,

Kwalificatiewedstrijd bij mboRijnland
Ook dit jaar organiseert mboRijnland een kwalificatiewedstrijd. Hiervoor komen studenten uit heel Nederland naar Gouda om de competitie aan te gaan voor een plek in de top acht, zodat ze doorgaan naar de finale. De wedstrijd die bij mboRijnland plaatsvindt is:

  • 20 en 21 december: ICT-Beheerder in Gouda

We wensen alle deelnemers alvast heel veel succes en plezier!

Wat is Skills Heroes?
Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor het mbo. De studenten strijden tijdens de kwalificatiewedstrijden tegen studenten in hun vakgebied van andere ROC’s. Per vakgebied gaan de beste 8 studenten door naar de Nationale finales in maart 2024, waar zij de beste van Nederland kunnen worden. De vakwedstrijden zijn gebaseerd op de kwalificatiedossiers en kunnen opgenomen worden in het onderwijsprogramma. Hierdoor maakt deelname aan Skills Heroes voor mbo-studenten een bijzondere, unieke nabootsing van de praktijk en een waardevolle voorbereiding op de arbeidsmarkt. Kijk voor meer informatie op www.skillsheroes.nl.