Landelijke Skills Heroes vakwedstrijd ICT-Beheerder bij mboRijnland

Vandaag en gisteren vond de Skills Heroes kwalificatiewedstrijd voor de opleiding ICT-Beheerder plaats op locatie Lammenschans in Leiden. Studenten uit het hele land kwamen naar Leiden om te strijden voor een plek in Skills The Finals.

mboRijnland is titelverdediger
Student Demian van Vugt doet mee aan de kwalificatiewedstrijd ICT-Beheerder namens mboRijnland. Het is niet nieuw voor hem, want vorig jaar deed hij ook mee én won hij goud op Skills The Finals. Ook dit jaar heeft hij flink geoefend en zet hij alles op alles om weer een medaille mee naar huis te nemen. Donderdag 22 december hoort hij of hij door is naar Skills The Finals.

We spraken Demian een week voor zijn kwalificatiewedstrijd. Het interview met hem is hier terug te lezen.

Kwalificatiewedstrijd  
Tijdens de kwalificatiewedstrijd voeren alle deelnemers een grote opdracht uit en laten daarmee hun skills zien aan een vakjury. De jury bepaalt wie tot de beste acht behoren en een plek in de finale verdienen. Veel deelnemers gaven aan dat ze het een pittige opdracht vonden. In Jip en Janneketaal omschreven bestond de opdracht dit jaar uit het bouwen van een omgeving waarin een bedrijf in combinatie met de cloud makkelijker kan (samen)werken.

mboRijnland en Skills Heroes
mboRijnland doet dit jaar met 22 opleidingen mee aan Skills Heroes. Eén student is al door naar Skills The Finals! Lianne Huegen, opleiding Juridisch Dienstverlener. Gefeliciteerd!