Kwalificaties vakwedstrijden Skills Heroes bij mboRijnland Leiden en Gouda

Op 20 en 21 december vinden de kwalificaties plaats van de Skills Heroes wedstrijden voor studenten ICT-beheerder bij mboRijnland op locatie Lammenschans in Leiden. Op 16 en 17 januari is locatie Gouda het toneel van de kwalificatiewedstrijden voor Patissier en op 19 en 20 januari vinden de kwalificaties van de opleiding Boulanger plaats in de praktijkruimte op locatie Lammenschans.

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo-studenten uit het hele land. Via een voorronde en een kwalificatiewedstrijd dingen mbo-studenten mee naar een plek in de finale. De beste acht studenten van Nederland in hun vakgebied gaan door en mogen hun skills laten zien tijdens Skills The Finals. De finaledagen vinden plaats op 23 en 24 maart in de RAI in Amsterdam.

Plek in de finale
Demian van Vugt (18), winnaar van de gouden medaille voor ICT-beheerder in 2021, doet dit jaar weer mee en gaat opnieuw de strijd aan met zijn vakgenoten: “Ik doe weer mee voor de ervaring en het staat goed op je CV. Ik wil laten zien wat ik kan en dat ik extra dingen buiten mijn studie durf te doen. Goud heb ik al. Of ik dit jaar nu zilver, brons of niks win, ik doe mee omdat ik het leuk vind en om de opleiding te promoten.”

Voor Juridische Dienstverlener heeft Lianne Huegen  uit Den Haag zich al geplaatst voor de finale. Tegelijk met de wedstrijd ICT-beheerder vindt in Tilburg de wedstrijd plaats voor de opleiding Evenementenorganisatie en Marketing & Communicatie. Hieraan doet Marit Bouman uit Kouderkerk mee.

mboRijnland doet in totaal met 22 opleidingen mee. Drie kwalificatiewedstrijden vinden bij mboRijnland plaats, de andere bij andere mbo-instellingen door het hele land. Het aantal deelnemers van de in totaal 50 wedstrijden varieert van 3 tot 27 deelnemers. Aan de kwalificaties voor ICT-beheerders doen 24 studenten mee. Voor de opleidingen Boulanger en Patissier doen 10 kandidaten mee. Per opleiding gaan acht deelnemers door naar de finale.

Kwalificatiewedstrijden Bètaplein Leiden en Groen van Prinsterersingel Gouda
De kwalificatiewedstrijden vinden van november t/m februari plaats bij mbo-instellingen door het hele land. Bij mboRijnland vinden de volgende kwalificatiewedstrijden plaats:

  • 20 en 21 december 2022
    Kwalificatiewedstrijden voor de opleiding ICT-beheerder, Bètaplein te Leiden. Student Demian van Vugt uit Den Haag, winnaar in 2021, vertegenwoordigt mboRijnland.
  • 16 en 17 januari 2023
    Kwalificatiewedstrijd voor de opleiding Patissier, Groen van Prinsterersingel te Gouda. Vanuit mboRijnland doet Jorn Nieuwenhuis uit Denekamp mee. Speciaal voor zijn opleiding verhuisde hij naar Den Haag. Vorig jaar won onze studente Michelle Frantzen een zilveren medaille.
  • 19 en 20 januari 2023

Kwalificatiewedstrijd voor de opleiding Boulanger, Bètaplein te Leiden. Student Jelle van Middelkoop uit Nieuwpoort gaat de strijd aan vanuit mboRijnland.

Sef Presser (docentbegeleider) en Demian van Vught (student)
Sef Presser (docentbegeleider) en Demian van Vught (student)
Wynand Starreveld (docentbegeleider) en Jorn van Nieuwenhuis (student)
Wynand Starreveld (docentbegeleider) en Jorn van Nieuwenhuis (student)