Projectweek Beautydagen Uiterlijke Verzorging levert € 5.500,- op

Annet de Ruiter in de kappersstoel

Van 16 tot en met 18 december 2019 hebben studenten van de opleiding Uiterlijke Verzorging van mboRijnland inzet getoond tijdens de jaarlijks terugkerende Beautydagen. Deze dagen konden inwoners van regio Leiden en Gouda, waar de opleidingen worden gegeven, tegen gereduceerd tarief terecht bij toekomstige kappers en schoonheidsspecialisten voor een behandeling. De inkomsten van de kappers gaat dit jaar naar Stichting Haarwensen en die van de schoonheidsspecialisten naar Xenia Hospice Leiden. Al met al een mooie opbrengst.

Zeer tevreden
Thomas, student aan de kappersopleiding is enthousiast “Het is altijd leuk om met echte modellen te werken en al helemaal als je dat voor een goed doel doet. Ik ben nu vierdejaars en begeleid de jongerejaars. En als het heel druk wordt, dan ga ik zelf ook aan de slag. We krijgen deze dagen veel vragen over het kleuren van de haren.” Annet de Ruiter zit in de kappersstoel en wordt geknipt “Dit jaar wordt mijn haar niet gekleurd, ik kom nu alleen om geknipt te worden. Ik doe al jaren aan deze actie mee, samen met een vriendin. Ik kom nog steeds terug dus daaruit kun je concluderen dat de studenten het goed doen. Prima deal zo.”

Winny Damen komt net de schoonheidssalon uit. Haar gezicht nog rozig van de behandeling. Met een grote glimlach op haar gezicht laat ze weten dat de gezichtsbehandeling van anderhalf uur heerlijk was. “Ik hoorde van deze actie van een klant van mij. En het is me erg goed bevallen. Ik ga me zelfs aanmelden voor de modellenlijst. Dan kunnen de studenten op mij oefenen.” Kim Schuurmans, die Willy Damen heeft behandeld, staat te stralen bij deze mooie woorden. “Ja, heel leuk om te horen. Ik ben voor vandaag klaar en ga zo kijken op de kerstmarkt hier in de aula.”

Kerstmarkt
In de Leidse vestiging aan de Storm Buysingstraat was er in de aula ook een kerstmarkt en werden er in lokalen verschillende workshops gehouden. In de aula staan allerlei kraampjes. Sommige opgezet door studenten, anderen weer bemenst door de winkel zelf. Maartje, student toerisme, staat bij een marktkraam met Afrikaanse spullen. “Dit zijn spullen die gemaakt zijn door mensen uit Ghana die zijn verstoten door hun familie omdat ze een beperking hebben. Door deze te verkopen kunnen ze voor zichzelf zorgen. En tien procent van de opbrengst deze dagen, gaat naar de goede doelen. En er wordt nog best wat verkocht hoor.” Studenten konden deze week naast alle activiteiten ook nog verschillende workshops volgen. Van Sportief tot creatief tot het volgen van extra lessen als voorbereiding op de examens die er weer aan staan te komen. Beautydagen 2019 was een groot succes, de traditie zetten we zeker voort.