Actieweek mboRijnland Alphen aan den Rijn levert 5100 euro op

Overhandiging bedrag

Vrijdag 20 december 2019 werd na de laatste actie, een kerstbingo tijdens de lunch, het bedrag bekend dat de studenten Economie hebben opgehaald voor het opknappen van een school in Bosnië: 5.108,63 euro om precies te zijn. En er druppelen nog steeds kleine bedragen binnen. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Toen haalden de studenten ruim 2.100 euro op. Jolanda van den Hoek, docent en medeorganisator van deze actieweek: “Wat een bedrag. Dit had ik echt nooit verwacht. Het is een heel geregel geweest maar zeker de moeite waard. Ik ben supertrots op onze studenten.”

Hulp hard nodig
Linda ter Steeg, voorzitter van stichting Out of Area, nam het bedrag symbolisch in ontvangst. Ook zij was blij verrast: “Dank jullie wel allemaal. Hier kunnen we echt wat mee doen. En ik benadruk nog maar eens, dat echt 100% van het ingezamelde geld ter plekke aan het opknappen van de school wordt besteed.” mboRijnland gaat al een aantal jaren naar Bosnië met Out of Area. Deze stichting zet zich in voor mensen in gebieden waar dat hard nodig is. Daarbij werken ze nauw samen met vrijwilligers uit Nederland, die letterlijk hun handen uit de mouwen steken en hun kennis ter beschikking stellen. Een groep studenten van mboRijnland gaat in april naar de stad Svitava om een school op te knappen. Deze school heeft slechts twee lokaaltjes, maar ontvangt kinderen tussen de 7 en 15 jaar uit 13 omliggende dorpen.

Verschillende acties
Afgelopen week sprokkelen de studenten het geld binnen door de organisatie van verschillende activiteiten. Zo gingen ze op pad met een theezakje om dat te ruilen naar een steeds mooier product. De geruilde artikelen werden tijdens de kerstbingo weer verloot. Studenten gingen op pad voor een ‘heitje voor een karweitje’, organiseerden een sporttoernooi, fitness, nagels lakken, maakten een escaperoom en hadden een fifa-spel geregeld.