PLNT Leiden en mboRijnland verlengen samenwerking om ondernemerschap mbo’ers te stimuleren

PLNT Leiden en mboRijnland vinden de samenwerking van de afgelopen twee jaar succesvol. Daarom verlengen ze deze met nog eens twee jaar met de intentie tot een duurzame relatie. Studenten van mboRijnland kunnen bij PLNT Leiden programma’s volgen die hen helpen vanuit hun vakmanschap een eigen bedrijf op te zetten.

Zij volgen workshops samen met studenten van Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden. Dit draagt bij aan de ontwikkeling en verbetering van de doorlopende leerlijnen tussen mbo, hbo en wo.

Jan van Laake, directeur Techniek & ICT mboRijnland en accounthouder PLNT: “We zijn blij dat de samenwerking met PLNT Leiden zo goed bevalt. Meer dan 200 studenten hebben al verschillende workshops op gebied van ondernemerschap mogen volgen en dat aantal willen we graag uitbreiden. We willen studenten van al onze opleidingen de kans geven het ondernemerschap te ontdekken en te ontwikkelen.”

Ondernemend talent
Afgelopen twee jaar volgden vooral studenten van College Economie, Smart Technology en Gezondheid de workshops bij PLNT Leiden. PLNT BOOST is bijvoorbeeld een programma waarbij studenten tijdens verschillende workshops de basisvaardigheden van het ondernemerschap leren. Studenten met ambitie om een eigen bedrijf te beginnen krijgen les in onder andere het schrijven van een businessplan, het bouwen van een website en verkooptechnieken. Tegelijkertijd krijgen de mbo-talenten toegang tot de innovatieve startup-community van PLNT. Onderwijs, innovatie en ondernemerschap komen hier letterlijk samen.

Jordy, student opleiding Manager Retail, is enthousiast: “Bij PLNT leer ik mijn bedrijfsidee om te zetten naar werkelijkheid, dat is voor mij super waardevol.”

Uitbreiding mogelijkheden voor studenten
De samenwerking wordt de komende twee jaar uitgebreid met een aantal nieuwe programma’s. Zo kunnen de studenten lid worden van PLNT Students, de ondernemende studentenvereniging van Leiden en hebben ze de mogelijkheid om stage te lopen bij een van de startups binnen PLNT. Bovendien kunnen ze gebruikmaken van de ruimtes bij PLNT om samen te werken aan hun business-idee en advies vragen aan de professionals van PLNT. Daarnaast kunnen studenten Bouw, Techniek en Smart Technology voor praktijkopdrachten op het gebied van duurzaamheid terecht op de projectlocatie The Field naast het station. Dit is een duurzame locatie met een demonteerbaar, circulair gebouwd paviljoen.

Bastiaan de Roo, directeur PLNT Leiden: “Ik vind het mooi om te zien hoe we middels deze samenwerking talenten van het mboRijnland al hebben kunnen bereiken en aanhaken op de programma’s en studenten-startup community. Ik verwacht dat hier de komende jaren nog veel meer ideeën werkelijkheid gaan worden en de talenten in een vroeg stadium samenwerken aan de uitdagingen van de toekomst.”