Minister Koolmees bezoekt festival locatie Gouda

Het is de week van Zorg en Welzijn. Honderden organisaties door heel het land zetten hun deur wagenwijd open. Bij mboRijnland in Gouda vond 12 maart het Festival Ontdek Zorg en Welzijn plaats. Doel van het festival, georganiseerd door Care2Care, is de drempel voor werkzoekenden in deze sector te verlagen. Vele zorg- en welzijnsinstellingen presenteerden zich op deze goedbezochte banenmarkt voor werkzoekenden.

Financieel CV
De banenmarkt werd ook bezocht door minister Koolmees. Hij lanceerde hier ‘financieel CV’ een nieuwe tool voor werkzoekenden en werkgevers. Werkzoekenden hoeven slechts een paar gegevens in te voeren. De financieel CV-tool produceert automatisch een brief gericht aan de werkgever. Daarin staat aangegeven op welke financiële voordelen de werkgever recht heeft als hij de werkzoekende aanneemt.

Natuurlijk waren ook onze eigen studenten aanwezig. Zij hadden een leuke hoek ingericht waarin ze lieten zien hoe zorgonderwijs bij mboRijnland gegeven wordt. Minister Koolmees wilde er alles van weten: welke opleiding volgden de studenten nu precies? Of het aan hun verwachtingen voldeed. Of mboRijnland een leuke school is (wat gelukkig met een volmondig ‘Yessss’ werd beantwoord) en of ze al benaderd waren door werkgevers. Alle studenten hadden al een baantje dus met die arbeidsmarkt kwam het wel goed, volgens hen.