Living Lab Zorg & Technologie van de toekomst in regio Midden-Holland

Zorgpartners Midden-Holland, mboRijnland en Campus Gouda geven het Experience Lab een vervolg in een Living Lab Zorg & Technologie van de toekomst. In het uitgebrachte bidbook, een routekaart, lichten de partners hun plannen toe. De zorg is dringend op zoek naar medewerkers en heeft ook zorgprofessionals nodig die technologie kunnen toepassen in hun werk. Wethouder Zorg Anna van Popering, gemeente Gouda: “Nu is de tijd om door te pakken met het opleiden van de zorgprofessionals van de toekomst. Dat kunnen we niet alleen. Mooi als we met verschillende partijen uit regio Midden-Holland samen bouwen aan toekomstige zorg.”

De komende periode werken Zorgpartners Midden-Holland, mboRijnland en Campus Gouda aan de doorontwikkeling naar een Living Lab Zorg & Technologie van de Toekomst. Een fysieke plek waar studenten en medewerkers zich kunnen voorbereiden op de zorg van de toekomst. In het vorig jaar geopende Experience Lab in de Rietkraag van Zorgpartners Midden-Holland ervaren, ontdekken en onderzoeken studenten en zorgmedewerkers wat zorgtechnologie is en hoe ze dit kunnen toepassen. Dit fysieke lab, een samenwerking tussen Zorgpartners Midden-Holland, ZWconnect, mboRijnland, Hoornbeeck College, CIV Smart Technology, CIV Welzijn & Zorg en Campus Gouda, smaakt naar meer.

Dick van Duijn, lid van Raad van Bestuur van Zorgpartners Midden-Holland: “Zorgtechnologie helpt onze cliënten met zelfredzaamheid en ondersteunt onze medewerkers. Dat is nodig om in te spelen op de zorgvragen van nu en de toekomst. We zijn blij dat we met de partners in de regio een volgende stap maken met het Living Lab Zorg & Technologie van de toekomst. In een inspirerende ruimte vol met zorgtechnologie blijven we digitaal vernieuwend werken. We versterken elkaar door samen kennis en ervaring te delen, te testen en te onderzoeken.”

Arjan van der Hoorn, directeur College Welzijn en Zorg bij mboRIjnland: “Om goed te kunnen anticiperen op de mogelijkheden in de toekomst is het nodig om nu te experimenteren. Dat kan niet zonder de samenwerking met partners in het veld.”

In het bidbook laten mboRijnland, Campus Gouda en Zorgpartners Midden-Holland weten dit Living Lab Zorg & Technologie breed op te zetten met meerdere partners. Zij bouwen zo vanuit een open samenwerkingswijze verder aan een coalitie rondom zorg & technologie. Van Popering: “De zorg, maar ook onderwijs is van ons allemaal. Om voorbereid te zijn op de toekomst, moeten we vandaag de handen ineen slaan.”

Wil je weten hoe het Living Lab Zorg & Technologie van de Toekomst eruit komt te zien? Bekijk hier het bidbook.

Meer weten over het Experience Lab? Sluit op donderdag 23 februari tussen 14.30 en 15.30 uur aan bij onze online activiteit Lessons learned Living Labs Zorg & Technologie tijdens de Slimme Zorgestafette.