Jongeren krijgen nieuwe kans bij Urban Act College Leiden

Jongeren die langere tijd van de radar zijn verdwenen en zich niet herkennen in het reguliere onderwijs, krijgen bij het Urban Act College de kans om hun verkopersdiploma te halen. Het Urban Act College in Leiden is een samenwerking tussen mboRijnland en Urban Act. Op dinsdag 10 juli 2018 is de samenwerking getekend. De doelstelling is om jaarlijks 40 jongeren de mbo-opleiding Entree of niveau 2 te laten volgen.

Urban Act en mboRijnland gaan in Leiden voor het eerst onderwijs aanbieden aan kwetsbare jongeren, die het niet lukt op reguliere wijze een diploma te halen. De inclusieve aanpak wordt breed gedragen binnen Leiden door onderwijs, gemeente en MKB. De achtergrond van deze jongeren varieert, maar door uiteenlopende problemen zijn zij tot op heden niet in staat geweest om hun opleiding af te ronden.

Expertise

mboRijnland verzorgt het onderwijs bij het Urban Act College in Leiden met de vereiste expertise en docenten om deze moeilijke doelgroep te onderwijzen. Urban Act begeleidt ze naar passend werk. Het Urban Act College in Leiden wordt voor deze pilot van één jaar gehuisvest bij het MBO College Entree op de Maresingel 3 Leiden.

Urban Act

Urban Act stelt zich ten doel het sociaal isolement van jonge mensen in een kwetsbare maatschappelijke positie te doorbreken door hen passende scholing en uitzicht op werk te bieden. Urban Act doet dit door in de wijken kleinschalige leeromgevingen aan te bieden in de vorm van “Urban Act Colleges” in samenwerking met onderwijsinstellingen.

mboRijnland

mboRijnland leidt ondernemende vakmensen op, die bijdragen aan een sociale samenleving en een sterke economie. Studenten leren bij mboRijnland een vak waar de samenleving echt iets aan heeft. mboRijnland heeft scholen in Alphen aan den Rijn, Gouda, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Woerden en Zoetermeer. Bij mboRijnland staat vakmanschap, verbinding en vertrouwen centraal.