Docent William Janz in halve finale van Got talent EspaƱa

De mannelijke Glennis Grace wordt hij genoemd: William Janz is docent Nederlands bij mboRijnland (team Elektro- en Installatietechniek) en staat in de halve finale van het Got Talent EspaƱa, de Spaanse equivalent van Holland's of America's Got Talent.

Een droom komt uit voor de 44-jarige Rijswijker: 'Het is echt een gekkenhuis. Ongelooflijk hoeveel belangstelling er is voor mij. Door de week sta ik voor de klas en in het weekend op het podium. Mensen vallen voor mijn Spaanse liedjes, geĆÆnspireerd door mijn grote voorbeeld Julio Iglesias'. Williams zingt al heel wat jaren. In 1996 deed hij mee aan de Soundmixshowā€¦ als Julio Iglesias. Maar nooit brak hij echt door bij het grote publiek, tot nu.

Professionele aanpak

William pakt het professioneel aan en heeft een eigen manager, Riny Schreijenberg. Schreijenberg werkte jarenlang samen met artiesten als Frans Bauer, Marianne Weber en Thomas Berge. 'William zingt niet alleen in het Spaans, maar ook in het Nederlands. Afgelopen week is zijn eerste Nederlandstalige single gelanceerd. We zijn erg benieuwd hoe dit wordt ontvangen', aldus Riny.

Media-aandacht

ā€‹De Telegraafā€‹, Weekend en Hart van Nederlandā€¦. ze staan in de rij voor het verhaal van de zingende docent. Donderdag 4 oktober maakte het televisieprogramma Hart van Nederland een item in de klas op locatie BĆØtaplein/Lammenschans in Leiden. Klik hier om het item te bekijken.

Teamleider Dorien Butter van Electro- en Installatietechniek is uiteraard ook super trots op haar docent. 'Ik hoop dat we William binnen boord kunnen houden. Hij is niet alleen een goede zanger, maar ook een hele goede docent', aldus Dorien.

William moet nog even geduld hebben voordat hij weer zijn zangkunsten op de Spaanse televisie mag vertonen. De halve finale is in februari/maart 2019.