Dag van de Zorg: ‘Onze zorg stopt nooit!’

Vandaag, 12 mei, is het de ‘Dag van de Zorg’. Ieder jaar staat deze dag in het teken van zorg en verpleging. Een dag waar medewerkers van zorginstellingen in het zonnetje worden gezet en daar doet mboRijnland aan mee! Vanochtend kwamen op locatie Zoetermeer – Van Doornenplantsoen docenten en studenten bij elkaar om een bijzondere foto vanuit de lucht te maken. 

Waarom de Dag van de Zorg?
De Dag van de Zorg, voorheen ‘Dag van de Verpleging’, bestaat sinds 1965 en wordt sinds 1974 wereldwijd gevoerd op de geboortedag van Florence Nightinghale, 12 mei. Zij was een Britse verpleegster en wordt gezien als grondlegger van de moderne verpleging. In het heden staat de Dag van de Zorg in het teken van waardering uiten naar zorgverleners. Student Ilse vertelt waarom de Dag van de Zorg zo belangrijk is: “De zorg draait altijd door en iedereen werkt keihard. Daarom mag iedereen die zich inzet voor onze zorg in het zonnetje worden gezet.”

Docenten en studenten komen samen
Vanochtend stond een grote groep docenten en studenten van mboRijnland stil bij het feit dat de zorg erg belangrijk is voor onze maatschappij. Onderwijskundig teamleider, Ilse Nugter en docent, Arianne Riedijk openden de ochtend met uitleg over de betekenis van de luchtfoto. De studenten en docenten vormden namelijk een infinity teken, want ‘Onze zorg stopt nooit! Student Jaimy deelde tips aan huidige en toekomstige zorg studenten: “Soms kan de opleiding zwaar zijn en kan het even te veel worden. Weet dat je niet de enige bent en zoek steun bij elkaar. Samen komen we verder!” 

Studenten Ilse en Jaimy
Ilse Nugter en Arianne Riedijk