Sport & Bewegen

Vind jij het heerlijk om te sporten? Wil je ook andere mensen in beweging krijgen? En spreekt een baan als sportbegeleider, instructeur of coördinator je aan? Dan is een opleiding van Sport & Bewegen echt iets voor jou.

Bekijk opleidingen

Als Sport- en bewegingscoördinator of Sport en bewegingsleider werk je in een omgeving waarin activiteiten gericht op sport en bewegen worden aangeboden. Dit kan een kortdurende programma’s zijn van een of twee uur of zelfs meerjarige trainingsprogramma's gericht op topsporters.

Je kunt werkzaam zijn bij verschillende organisaties. Denk aan zwembaden, fitness- en gezondheidscentra, buitensportondernemingen, sportbuurtwerk, sociaal cultureel werk, organisaties voor sportevenementen, overheidsinstellingen (o.a. politie, defensie of justitiële inrichtingen), naschoolse en buitenschoolse opvang en sportverenigingen. 

Je verricht je dagelijkse activiteiten op een vaste locatie of op wisselende locaties. Je hebt te maken met deelnemers die in het algemeen een doorsnede vormen van de huidige multiculturele samenleving. Dat betekent dat je werkt met een grote diversiteit aan leeftijden, culturen, leefstijlen en maatschappelijke posities.

Met name in de buitensport en bij activiteiten die buiten plaatsvinden heb je te maken met (veelvoorkomende) veranderingen in de omgeving of in de situatie. Je kunt je activiteiten dan ook afstemmen op bijvoorbeeld weersomstandigheden.

De opleidingen Sport & Bewegen in Zoetermeer worden gegeven bij Ayers Rock, Buytenparklaan 14 in Zoetermeer.