Start nieuwe mbo-opleiding Groene Logistiek in samenwerking met Greenport Boskoop

mboRijnland, Yuverta en Greenport Boskoop starten in september een nieuwe mbo-opleiding Medewerker Groene Logistiek. De opleiding is tot stand gekomen in samenwerking met een tiental bedrijven in de Boskoopse boom- en plantenteelt. Op 17 april vond de feestelijke start plaats van deze samenwerking. 

De opleiding bestaat uit een combinatie van een leer- en werktraject in de logistiek bij een van de tien deelnemende bedrijven. De studenten gaan drie dagen aan de slag bij het bedrijf. De docenten coachen en begeleiden de student op de werkplek. Daarnaast heeft de student een lesdag op school bij mboRijnland of Yuverta in Alphen aan den Rijn. Tijdens de lesdag worden de algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap gegeven en theorielessen.

Isabella Wolfert, teamleider opleiding Logistiek mboRijnland: “Niet in de schoolbanken, maar leren bij een bedrijf in de Greenport, hoe leuk is dat! Leren in het bedrijf doet de student onder begeleiding van iemand van het bedrijf en er is een docent van school aanwezig. Een logistieke opleiding middenin het groen. Fantastisch toch!”

Ook de studenten zijn enthousiast: “Ik leer meer op het bedrijf dan op school”, aldus Menno Schotanus (Yuverta).

Unieke opleiding

De opzet van deze opleiding is uniek, omdat het onderwijs aan de student op school én in het bedrijf wordt gegeven. Niet alleen praktijkbegeleiders, zoals bij de stage, maar ook vakdocenten ondersteunen de studenten in het bedrijf. Studenten ontwikkelen zich op deze manier optimaal omdat zij de beroepskennis direct toepassen in hun werk.

Anja van Tilburg, projectleider onderwijs & arbeidsmarkt bij Greenport Boskoop: “Dat er ook veel werk is in de logistiek bij de bedrijven in de Greenport, is voor vele jongeren onbekend. Terwijl het heel leuke en afwisselende functies zijn. Elke dag is anders en er is veel te leren. De nieuwe opleiding is een mooie manier om de praktijk dicht bij het onderwijs te brengen.”

De opleiding wordt gegeven op niveau 2 en start in september 2023. Meer informatie vindt u op de website.