Lieke docent Welzijn en Zorg en Verpleegkundige

“Je krijgt hier als docent sowieso veel vrijheid, vertrouwen en waardering. Heb je zelf ideeën, dan wordt ernaar geluisterd. Dat maakt het werkplezier voor mij nog groter.”

Het docentschap combineren met af en toe werken in de zorg? Docent Lieke draait er haar hand niet voor om. En dan schittert ze tussendoor ook nog op YouTube, TikTok en Instagram met zorgquizzen en haar online ‘Lessen van Lieke’. Als iemand anderen enthousiast kan maken voor een baan in de zorg, is zij het. “Dit is gewoon het mooiste werk dat er is.”

Lieke is van oorsprong Verpleegkundige. Een vak waar ze altijd al heel enthousiast over vertelde. De lerarenopleiding was dan ook een ideale volgende stap, en Lieke ging werken als docent Welzijn en Zorg. Om feeling te houden met haar oorspronkelijke vak, werkt ze in de zomermaanden nog steeds als zzp’er in de zorg. “Een mooie combinatie, waar ik heel gelukkig van word”, geeft Lieke aan. “Mijn praktijkervaring neem ik mee in mijn lessen.”

Verbinding
“De lerarenopleiding ging me goed af en ik vind het ontzettend leuk om met studenten te werken”, vertelt Lieke. “Ik kan makkelijk verbinding maken; qua leeftijd sta ik niet zo ver van ze af. Mijn lessen probeer ik dan ook zo aantrekkelijk mogelijk te maken en aan te laten sluiten op hun belevingswereld. Ik vertel graag over het vak dat ik zelf ook met plezier uitoefen en vind het mooi om anderen daar meer over te leren. Studenten zeggen weleens tegen mij: ‘Jij begrijpt ons’. Hierdoor kan ik goed met hen samenwerken.”

Meerwaarde via social media
“Wat ik het leukst vind aan mijn werk als docent? Dat het zo breed is, en dat ik mijn creativiteit erin kwijt kan. Zo kan ik bijvoorbeeld via filmpjes op social media heel makkelijk de link met de praktijk leggen. ik laat in ‘Lessen van Lieke’ verpleegkundige handelingen zien, of bespreek vragen uit de praktijk met mensen in de zorg. Op deze manier probeer ik voor meerwaarde te zorgen. Ik ben heel blij dat ik van mboRijnland de kans kreeg om dit te gaan doen. Je krijgt hier sowieso veel vrijheid, vertrouwen en waardering. Heb je zelf ideeën, dan wordt ernaar geluisterd. Dat maakt het werkplezier voor mij nog groter.”

Wil jij ook werken als docent bij mboRijnland?
Bekijk onze vacatures