Wat ga je leren?

Ben jij altijd in de weer met social media en wil je ontdekken hoe je merken kan laten groeien? Leer de nieuwste strategieën en trends om jouw eigen onderneming te laten schitteren in de wereld van social media. Dit alles en meer wacht op jou tijdens de opleiding Marketing & Social Media Specialist! Na het afronden van deze opleiding weet je als geen ander hoe je een nieuw product in de (online) markt zet. 

Marketing & Social Media Specialist is een variant van de opleiding Marketing & Communication Specialist. Je behaalt dit diploma met een extra certificaat op het gebied van social media en online marketing. 

Hoe ziet het eerste jaar eruit?
Je leert alles over het doen van marktonderzoek en het bedenken van creatieve oplossingen voor vraagstukken. Zo bedenk jij bijvoorbeeld hoe je het beste een kledingmerk lanceert, een gezonde snack in de markt zet of wat de beste manier is om een nieuwe doelgroep aan te trekken. Je houdt je bezig met online marketing en social media. Ook leer je meer over pr (public relations) en het ontwerpen van reclamecampagnes.

Hoe zien de vakken en keuzedelen eruit én wat leer je hiermee? 
Tijdens de opleiding leer je commercieel denken, want jouw doel is het verkopen van producten of diensten. We leren je concurrentenanalyses uitvoeren en hoe je de beste verkoopactie opzet. Je leert flyers en posters opmaken en commerciële brieven en webteksten schrijven. Naast uitstekend Nederlands leer je natuurlijk ook Engels, de voertaal op socials. Ieder jaar loop je stage bij een (online) marketing bedrijf. Zo weet jij straks precies hoe het in de praktijk werkt.

Wat maakt deze opleiding méér dan mbo?
Je ontvangt een verdieping op social media marketing en online marketing. We betrekken het werkveld in de vorm van gastcolleges, bedrijfsbezoeken en praktijkopdrachten.  

Extra kosten
Voor deze variant van de opleiding wordt een verplichte bijdrage van €300 voor studiejaar 1 en €350 voor studiejaar 2 en voor studiejaar 3 voor excursies en activiteiten in rekening gebracht.

Wil je de kosten voor de excursies en activiteiten niet maken dan kun je je aanmelden voor de reguliere opleiding Marketing &  Communication Specialist.

Toegestaan

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

  • Diploma vmbo theoretische leerweg
  • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

In het kort

Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Startmoment
2024, na de zomervakantie
Locaties

Leidschendam-Voorburg (BOL)

Direct aanmelden

Over jou

  • Je houdt van afwisseling
  • Je kan goed analyseren
  • Je bent gemotiveerd
  • Je hebt interesse in marketing en economie
  • Je kan goed samenwerken

In de praktijk

Je bent een expert in het juist gebruiken van de social mediakanalen en leert goed inschatten voor welke doelgroep je welk medium moet gebruiken. Je wil creatief nadenken over de social mediastrategie van een klant of bedrijf. Waarom zit het bedrijf nog niet op TikTok, met welke influencer ga jij een samenwerking aan, zijn zaken die jij je afvraagt en die je meeneemt in jouw adviezen. 

Studie in cijfers

Aanvullend informatie

  • Kosten
  • BOL
  • Keuzedelen

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen

Veel gestelde vragen

Wanneer zijn de Open Dagen?

Informatie over de Open Dag en andere voorlichtingsevenementen van mboRijnland kun je vinden in onze voorlichtingskalender