Wat ga je leren?

Tijdens de opleidingsvariant social mediamarketing ga je aan de slag met alles dat ook in de reguliere opleiding marketing & communication specialist zit. We vullen dat aan met extra context rondom het inzetten van social media in de marketing en keuzedelen rondom videobewerking en online marketing. Jij weet als geen ander hoe je een nieuw product in de (online) markt moet zetten. 

Hoe ziet het eerste jaar eruit?
Je leert alles over het doen van marktonderzoek en het bedenken van creatieve oplossingen voor vraagstukken. Zo bedenk jij bijvoorbeeld hoe je het beste een kledingmerk lanceert, een gezonde snack in de markt zet of wat de beste manier is om een nieuwe doelgroep aan te trekken. Je houdt je bezig met online marketing en social media. Ook leer je meer over pr (public relations) en het ontwerpen van reclamecampagnes.

Hoe zien de vakken en keuzedelen eruit én wat leer je hiermee? 
Tijdens de opleiding leer je commercieel denken, want jouw doel is het verkopen van producten of diensten. We leren je concurrentieanalyses uitvoeren en hoe je de beste verkoopactie opzet. Je leert flyers en posters opmaken en commerciële brieven en webteksten schrijven. Naast uitstekend Nederlands leer je ook Engels en een derde taal (Spaans. Ieder jaar loop je stage bij een (online) marketing bedrijf. Zo weet jij straks precies hoe het in de praktijk werkt.

De keuzedelen zijn gericht op online marketing en design.

Wat maakt deze opleiding méér dan mbo? 
Je ontvangt een verdieping op online marketing. We betrekken het werkveld bij de opleiding en bezoeken het werk ook.

Extra kosten
Voor deze variant van de opleiding wordt een verplichte bijdrage van €199 per studiejaar voor excursies, leermiddelen en activiteiten in rekening gebracht.

Wil je de kosten voor de excursies en activiteiten niet maken dan kun je je aanmelden voor de reguliere opleiding Marketing &  Communication Specialist.

Toegestaan

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

  • Diploma vmbo theoretische leerweg
  • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

In het kort

Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Startmoment
2024, na de zomervakantie
Locaties

Leidschendam-Voorburg (BOL)

Direct aanmelden

Over jou

  • Je houdt van afwisseling
  • Je kan goed analyseren
  • Je bent gemotiveerd
  • Je hebt interesse in marketing en economie
  • Je kan goed samenwerken

In de praktijk

Je bent een expert in het juist gebruiken van de social mediakanalen en leert goed inschatten voor welke doelgroep je welk medium moet gebruiken. Je wil creatief nadenken over de social mediastrategie van een klant of bedrijf. Waarom zit het bedrijf nog niet op TikTok, kun je beReal gebruiken als bedrijf, zijn zaken die jij je afvraagt en die je meeneemt in jouw adviezen.

Studie in cijfers

Aanvullend informatie

  • Kosten
  • BOL
  • BBL
  • Keuzedelen
  • Ondernemerschap

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. Minimaal drie dagen per week heb je een baan bij een bedrijf of instelling. Je gaat één of twee dagen of avonden per week naar school. Zo leer je vooral in de praktijk. Je verdient vaak al een salaris. Tijdens de opleiding word je begeleid door onze docenten en een praktijkopleider van je bedrijf.
Het is heel belangrijk om meteen bij de start van je opleiding een praktijkplaats bij een erkend leerwerkbedrijf of instelling te hebben. Dan pas kun je de opleiding goed volgen.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken.
Lees meer over ondernemerschap

Veel gestelde vragen

Wanneer zijn de Open Dagen?

Informatie over de Open Dag en andere voorlichtingsevenementen van mboRijnland kun je vinden in onze voorlichtingskalender