Wat ga je leren?

Ben je altijd met sport bezig en ben je nieuwsgierig naar hoe sportclubs, sporters en sponsoren de sport gebruiken om naamsbekendheid en toegevoegde waarde te creëren? Dan is de opleidingsvariant van Marketing & Communication Specialist: Sportmarketing echt iets voor jou.

Sportmarketing is een variant van de opleiding Marketing & Communication Specialist. Je behaalt dus dit diploma en wordt breed opgeleid.

Naast aan de slag met sportmarketing, ga je ook aan de slag met de sporten zelf. Je doet ervaring op met verschillende sporten als een onderdeel van jouw opleiding.

Hoe ziet het eerste jaar eruit?
Tijdens de opleiding leer je commercieel denken want jouw doel is het verkopen van producten of diensten. Uiteraard verlies je people en planet niet uit het oog. We leren je marktonderzoek doen en concurrentieanalyses uitvoeren en hoe je de beste verkoopactie opzet. Je leert flyers en posters opmaken en commerciële brieven en webteksten schrijven. Naast uitstekend Nederlands leer je ook Engels. Ieder jaar loop je stage, bij voorkeur bij een bedrijf dat zich veel bezighoudt met sport. Zo weet jij straks precies hoe het in de praktijk werkt.

Hoe zien de vakken en keuzedelen eruit én wat leer je hiermee?
Tijdens je eerste jaar heb je 3 periodes lang lessen op school bestaande uit praktijkopdrachten en sport. Tijdens deze lessen bezoeken we het bedrijfsleven en komt het bedrijfsleven naar de school toe. Na deze lessen ga je voor het eerst een periode lang op stage, je doet ervaring op in de praktijk. Je volgt daarnaast een keuzedeel in het teken van marketing/sport.

Wat maakt deze opleiding méér dan mbo?
Naast het reguliere aanbod van de opleiding Marketing & Communication Specialist, krijg je lessen in de sport. We bezoeken belangrijke bedrijven rondom de sportmarketing en je krijgt opdrachten vanuit het bedrijfsleven.

Je bent daarnaast met verschillende sporten bezig en draait met allerlei sporten mee.

Extra kosten
Voor deze variant van de opleiding wordt een verplichte bijdrage van €300 voor studiejaar 1 en €350 voor studiejaar 2 en voor studiejaar 3 voor excursies en activiteiten in rekening gebracht. En eenmalige aanschaf traingspak van €125. Wil je de kosten voor de excursies en activiteiten niet maken dan kun je je aanmelden voor de reguliere opleiding Marketing &  Communication Specialist.

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering. Kosten van boeken en materialen De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.  

Toegestaan

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

  • Diploma vmbo theoretische leerweg
  • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

Aanvullende eisen
Deze opleiding heeft aanvullende eisen. Je moet voldoen aan deze eisen om geplaatst te kunnen worden. Als je kiest voor deze opleiding, dan kies je voor een zwaardere opleiding. Je moet daarom een goede motivatie hebben.

Aanvullende instroomactiviteiten
Als je je aanmeldt bij mboRijnland dan krijg je een individueel kennismakingsgesprek. Daarnaast vragen je we de startmeter in te vullen. Een online vragentest. We willen je graag beter leren kennen. Voor deze opleiding geldt dat er ook een aanvullende instroomactiviteit is. We vragen je om een motivatiebrief te schrijven. Dit doe je thuis. De brief wordt besproken tijdens het kennismakingsgesprek. Mocht je niet worden toegelaten tot deze opleiding, dan kom je in aanmerking voor de reguliere variant van
Specialist Marketing & Communication.

In het kort

Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Startmoment
2024, na de zomervakantie
Locaties

Leidschendam-Voorburg (BOL)

Woerden (BOL)

Let op:
Deze opleiding heeft aanvullende toelatingseisen!

Direct aanmelden

Over jou

  • Je houdt van afwisseling
  • Je kan goed analyseren
  • Je bent gemotiveerd
  • Je hebt interesse in marketing en economie
  • Je kan goed samenwerken

In de praktijk

Tijdens de opleiding bedenk je creatieve oplossingen voor sportgerelateerde vraagstukken. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag gaan met het ontwikkelen van een marketingplan om meer leden te werven voor je eigen sportvereniging. Of je gaat leren hoe je een gezonde sportdrank in de markt zet. Maar ook ga je een sportevenement organiseren en leer je meer over het opzetten van (social media) campagnes voor sportmerken. Je maakt kennis met verschillende organisaties uit de sportwereld en natuurlijk mogen sportieve activiteiten niet ontbreken!

Als je de opleiding hebt afgerond kun je aan de slag als (sport)marketeer of doorstuderen op het hbo.

 

Studie in cijfers

Aanvullende informatie

  • Kosten
  • BOL
  • Keuzedelen

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen