We nemen je tijdens de opleiding Legal, Insurance en HR Services Specialist mee in de wereld van regels, wetten en bedrijfsprocessen. Je leert procedures bewaken, dossiers verwerken en klanten en collega’s aanspreken wanneer dat nodig is.
Je volgt straks lessen over burgerlijk recht, procesrecht, familierecht en belastingrecht. Zo weet jij precies hoe je anderen helpt, wanneer zij vragen hebben over regels, wetten en procedures. Ook trainen we jouw sociale en communicatieve talenten, zodat jij aan het einde van de opleiding alles op de juiste manier weet over te brengen. Andere vaardigheden waar we aan werken zijn: onderzoeken en proactief te werk gaan. Zo ben jij straks zelfstandig genoeg om de klant op mogelijkheden en onmogelijkheden te wijzen.
Daarnaast leer je opvallende zaken signaleren en weet je precies wanneer je het management hierop moet attenderen. Valt je iets op? Dan maak je hier in een handomdraai mooie rapportages van. Dit doe je aan de hand van tabellen en grafieken. Hoe je dat doet? Je leert het bij ons met praktijkgerichte opdrachten. Verder ontwikkelen we jouw cijfermatige inzicht en leer je meer over administratie. De opleiding staat dicht bij de praktijk, waardoor jij na het behalen van je diploma precies weet hoe het werkt!
Het eerste jaar
Een studiejaar is verdeeld in vier periodes van tien weken. In die periodes werk je aan opdrachten waarbij je klanten helpt met juridische problemen. Je krijgt ook theorielessen die passen bij het onderwerp van de opdrachten. In de vierde periode loop je stage, waar je het geleerde in de praktijk kunt gebruiken.
Vakken en keuzedelen
Je leert over het juridische werkveld door theorie, projecten en stage. Je volgt vakken, zoals:
- Introductie recht
- Persoon-, familie- en erfrecht
- Verbintenissenrecht
- Klantcontact
- ICT
Naast Nederlands en Engels krijg je ook vakken die je helpen om goed met klanten te communiceren.
Wat maakt deze opleiding méér dan mbo?
De docenten helpen je nadenken over je toekomstige carrière. Wil je snel door naar het hbo? Dan kun je de opleiding versneld volgen. We werken nauw samen met het hbo om je overstap makkelijk te maken. In het laatste jaar kun je een week lang een project doen bij een hbo in de regio. Zo kun je al voor je diploma zien of het hbo bij je past.
Toegestane vooropleidingen
- Diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.
- Diploma mbo-opleiding niveau 2
- Diploma mbo-opleiding niveau 3
- Overgangsbewijs naar havo/vwo 4
In het kort
Gouda (BOL)
Leiden Bètaplein / Lammenschans (BOL)
Zoetermeer Van Doornenplantsoen (BOL)
Deze opleiding start in Leiden en Zoetermeer ook in januari 2025.
Aanmelden voor Gouda is binnenkort mogelijk.
Over jou
- Leergierig
- Nauwkeurig
- Onderzoekend
- Sociaal
- Initiatiefnemer
Werkveld
In de praktijk
Na de driejarige BOL-opleiding stroom je door naar het hbo of ga je aan het werk! Je werkt bij overheidsinstelling of commerciële organisatie. Waar je ook terecht komt, jij weet je altijd op de juiste manier aan te passen! Dagelijks werk je met interne en externe klanten en bereid je adviezen voor in opdracht van je collega, leidinggevende of opdrachtgever. Je bent op de hoogte HR-processen en weet de juiste adviezen te geven over de CAO.
Al met al ben jij een echte verbinder. Je houdt altijd rekening met beide partijen, met het belang van de organisatie in je achterhoofd. Je weet klanten op de juiste manier te informeren over procedures, regels en wetten. Dat je daarbij creatief mag zijn, maakt je werk extra leuk. Uiteraard blijf je altijd goudeerlijk. Heeft iemand binnen de organisatie een vraag over HR of Legal? Dan ben jij de eerste waar ze aan denken!
Studie in cijfers
Aanvullende informatie
- Kosten
- BOL
- Keuzedelen
- Ondernemerschap
- Buitenland
- Studeren met een laptop
- Vakken
Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.
Kosten van boeken en materialen
De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.
BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding
Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen
Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken.
Lees meer over ondernemerschap
Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school?
Lees meer over internationalisering
Bij deze opleiding raden we je aan om gebruik te maken van je eigen laptop. Meer informatie over het gebruik van een laptop en over de keuze van een laptop vind je hier.