Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding Facilitair Leidinggevende leer jij alles over de huishoudelijke zaken van een bedrijf om deze draaiende te houden. Jij bent een onmisbare dienstverlenende kracht in de organisatie. Je zorgt er onder andere voor dat de voorraden in het gebouw zijn aangevuld en dat het schoonmaakrooster klopt.

Je leert om goed te plannen en coördineren, want jij bent straks de leidinggevende over de facilitaire zaken binnen het bedrijf. Je leert ook om anderen aan te sturen, zoals de schoonmakers. Je vakken zijn cateringservice, gebouwenservice (veiligheid, gebouwenbeheer, schoonmaak, receptie, textiel), economie, dienstverlenende instelling, financiële administratie, personeelsmanagement en algemeen management. Verder werk je aan je portfolio en loop je stage in een erkend leerbedrijf. Je besteedt bij mboRijnland ook aandacht aan je beroepshouding, zo ben jij aan het eind van deze opleiding helemaal klaar voor het echte werk.

In het kort

Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Startmoment
Na de zomervakantie
Locaties

Leiden Bètaplein

Direct aanmelden

In de praktijk

Je volgt deze niveau 4 BOL-opleiding gedurende 3 jaar en behaalt jouw diploma Facilitair Leidinggevende. Daarna stroom je door naar het hbo of ga je aan het werk. Je werkt dan bij een congrescentrum, evenementenorganisatie, festival, hotel, groot bedrijfskantoor of schoolgebouw. Je bent leidinggevende, dus hebt een verantwoordelijke taak. Je kan goed samenwerken en taken uitdelen aan andere medewerkers.

Als facilitair leidinggevende ben jij de leidinggevende binnen de facilitaire dienst. Je bent (mede)verantwoordelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden. Je stuurt de facilitair medewerkers aan, zorgt voor een goede planning en lost problemen op. Kortom: dankzij jouw inzet loopt alles in en om het gebouw op rolletjes. Daarvoor moet je wel wat in huis hebben. Je hebt een brede kennis van zaken, kunt goed organiseren en mensen enthousiast maken voor hun werk. Je bent flexibel, dienstverlenend en in staat om (economische) belangen af te wegen. Anders gezegd: je bent de spin in het web!

Studie in cijfers

Aanvullende informatie

  • BOL
  • Kosten

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Veelgestelde vragen

Wanneer zijn de Open Dagen?

Deze zijn per opleiding en locatie afhankelijk. Bekijk voor meer informatie onze voorlichtingskalender