Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding Facilitair Leidinggevende leer jij alles over de huishoudelijke zaken van een bedrijf om deze draaiende te houden. Jij bent de onmisbare dienstverlenende kracht die de organisatie draaiende houdt. Je zorgt er onder andere voor dat de voorraden in het gebouw zijn aangevuld en het schoonmaakrooster klopt.

Je leert goed te plannen en coördineren, want jij bent straks de leidinggevende over de facilitaire zaken binnen het bedrijf. Ook leer je anderen aansturen, zoals de schoonmakers. Je volgt een breed vakkenpakket zoals cateringservice, gebouwenservice (denk aan: veiligheid, beheer, schoonmaak, receptie en textiel), economie, financiële administratie en personeelsmanagement. Je krijgt tijdens je opleiding ook al een kijkje in de keuken door middel van een stage bij een erkend leerbedrijf. Zo weet je precies waar je aan toe bent na je afstuderen!

Toegestane vooropleidingen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

  • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.

In het kort

Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Startmoment
2023, na de zomervakantie
Locaties

Leiden Storm Buysingstraat (BOL)

Direct aanmelden

Over jou

Student vertelt

In de praktijk

Na de driejarige BOL-opleiding stroom je door naar het hbo of ga je aan het werk! Je werkt bij een congrescentrum, evenementenorganisatie, festival, hotel, groot bedrijfskantoor of schoolgebouw. Je bent leidinggevende, dus hebt een verantwoordelijke taak. Je kan goed samenwerken en taken uitzetten bij je collega’s.

Als facilitair leidinggevende ben jij de leidinggevende binnen de facilitaire dienst. Je bent (mede)verantwoordelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden. Je stuurt de facilitair medewerkers aan, zorgt voor een goede planning en lost problemen op. Kortom: dankzij jouw inzet loopt alles in en om het gebouw op rolletjes. Tijdens de studie heb je brede kennis aan zaken opgedaan, ken je het belang van goed organiseren en weet je collega’s te enthousiasmeren voor hun werk. Je bent dienstverlenend en in staat om (economische) belangen af te wegen. Je bent de spin in het web binnen de organisatie!

Studie in cijfers

Aanvullende informatie

  • BOL
  • Kosten

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Veelgestelde vragen

Wanneer zijn de Open Dagen?

Informatie over de Open Dag en andere voorlichtingsevenementen van mboRijnland kun je vinden in onze voorlichtingskalender

Nieuws