Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding Allround Facilitair Medewerker leer je alles over de huishoudelijke zaken van een bedrijf. Jij bent onmisbaar binnen het bedrijf, want is er ergens een storing? Dan bellen ze jou! Of moet er een bijeenkomst georganiseerd worden? Ook dan weten ze jou te vinden. 

Jij bent straks overal in het gebouw waar je werkt te vinden. Je signaleert klachten en verbeterpunten en handelt deze af, waarbij de klant altijd centraal staat. Ook onderhoud jij ruimtes en apparatuur, weet je alles over de veiligheid in en om het gebouw en voer je logistieke werkzaamheden uit. Daarnaast bewaak jij de budgetten en zorg je dat doelen behaald worden. Dit doe je allemaal met een team van collega’s en jouw leidinggevende. 

Het eerste jaar
Een studiejaar bestaat uit vier periodes van tien weken. In het eerste jaar volg je in de eerste twee periodes theorie- en praktijkles. Ook bereiden we je voor op je stage. In periode drie ga je namelijk stagelopen. Dit doe je bij een erkend leerbedrijf. In de vierde periode volg je weer theorie- en praktijkles 

Vakken en keuzedelen
Je maakt kennis met het facilitaire werkveld door middel van theorie, praktijk, projecten en stage. Je volgt allerlei beroepsspecifieke vakken, zoals:  

  • Gebouwbeheer 
  • Veiligheid in het bedrijf (ARBO) 
  • Receptie  
  • Catering 

Daarnaast volg je nog algemene vakken: Nederlands, rekenen, Engels en burgerschap.  

Gedurende je opleiding word je begeleid door een studieloopbaanbegeleider. We noemen dit een slb’er. Bij je slb’er kun je terecht voor vragen en advies. 

Wat maakt deze opleiding méér dan mbo?
Onze docenten kijken verder dan het behalen van je diploma. Ze denken met je mee over jouw toekomst. Daarnaast hebben we goede contacten met leuke stagebedrijven.  

Toegestane vooropleidingen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

  • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.
  • Diploma mbo-opleiding niveau 2
  • Diploma mbo-opleiding niveau 3
  • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

In het kort

Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 3
Duur
2,5 jaar 3 jaar
Startmoment
2024, na de zomervakantie
Locaties

Leiden Storm Buysingstraat (BOL)

Direct aanmelden

Over jou

Student vertelt

In de praktijk

Na de driejarige BOL-opleiding stroom je door naar een niveau 4 opleiding of ga je aan het werk! Je kan als allround facilitair medewerker bij veel verschillende bedrijven terecht. Denk aan een: congrescentrum, zorginstelling, woningbouwcorporatie, sport- en recreatieaccommodatie of hotel. Jij zorgt er in je werk samen met je collega’s voor dat alles binnen het bedrijf op rolletjes loop, waarbij gebouwbeheer en gastvrijheid centraal staan. Je bent als allround facilitair medewerker een dienstverlenende aanpakker, die niet graag stilzit! 

 

Studie in cijfers

Aanvullende informatie

  • BOL
  • Kosten

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Veelgestelde vragen

Wanneer zijn de Open Dagen?

Informatie over de Open Dag en andere voorlichtingsevenementen van mboRijnland kun je vinden in onze voorlichtingskalender

Nieuws