Wat ga je leren?

De opleiding Assistent Verkoop/Retail bereidt jou voor op het werken in een winkel. Dit is een Entreeopleiding. Deze opleiding is geschikt voor jou wanneer je geen diploma hebt. Je kunt hierna doorstromen naar een mbo niveau 2-opleiding of aan het werk gaan.

Je leert tijdens de opleiding Assistent Verkoop/Retail ondersteunende werkzaamheden uit te voeren in bijvoorbeeld een supermarkt, kledingwinkel of elektronicazaak. Je leert hoe de kassa werkt en hoe je producten presenteert. Je leert omgaan met klanten, verkoop en klachten. Het bijvullen van voorraden en schoonmaken van de winkel is geen probleem voor jou na het volgen van de Assistent-opleiding Verkoop/Retail.

Toegestane vooropleidingen

Voor deze opleiding heb je geen vooropleiding nodig.
Je moet wel minimaal 16 jaar oud zijn op 1 augustus van het jaar waarin je de opleiding start.

In het kort

Leerweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 1
Duur
1 jaar
Startmoment
Na de zomervakantie
Locaties

Alphen a/d Rijn

Gouda

Leiden Bètaplein

Leidschendam-Voorburg

Woerden

Zoetermeer Van Doornenplantsoen

Naast de reguliere opleiding is het ook mogelijk je aan te melden voor de BOL Start-Werkt variant in het aanmeldformulier.
Meer weten?

 

Direct aanmelden

Over jou

  • Instructies volgen
  • Sales & aftersales
  • Samenwerken
  • Klantvriendelijk
  • Schoonmaak

In de praktijk

Je volgt deze 1-jarige entreeopleiding in de BOL of BBL-variant. Wanneer je jouw diploma behaalt, ben je in het bezit van een mbo niveau 1 diploma Assistent Verkoop/Retail. Hierna kan je doorstromen naar een mbo niveau 2 opleiding of aan het werk. Je werkt dan als assistent in een winkel. Denk bijvoorbeeld aan een modewinkel, supermarkt, elektronicazaak, interieurwinkel en een dierenspeciaalzaak. Je werkt goed in teamverband en vraagt hulp aan jouw collega’s wanneer je iets niet weet.

Als assistent verkoop/retail help jij klanten bij hun aankoop. Je houdt het magazijn van de winkel op orde. En je vult lege schappen aan zodat ze er netjes uitzien. Klanten komen graag in een winkel waar alles keurig op orde is en ze goed geholpen worden. Als assistent verkoop/retail is dit jouw verantwoordelijkheid. In iedere winkel kun je aan het werk. Vind je de klant belangrijk? Houd je ervan om de klant te helpen? Word je blij als een klant tevreden de deur uit gaat? Dan is dit echt een beroep voor jou!

Over Start-Werkt

Wil je deze doen, maar liever niet meer fulltime naar school?
Ga leren in de praktijk en werken aan jouw toekomst met het Start-Werkt traject!

Waarom is Start-Werkt iets voor jou?

Kies je voor Start-Werkt, dan volg je deze BOL-opleiding bijna helemaal bij een bedrijf. In plaats van op school zoals bij de reguliere BOL-opleiding. Drie dagen in de week leer je in de praktijk en één dag per week ga je naar school (voor o.a. Nederlands en rekenen). Bij het bedrijf krijg je zowel de theorie- als de praktijklessen van de opleiding. Je leert al doende op de werkvloer. Dit doe je samen met andere studenten van niveau 1 en 2 en je collega’s binnen het bedrijf. Je wordt goed begeleid en kunt op je eigen tempo je diploma halen. Daarna kun je aan het werk gaan of doorstromen naar niveau 3.

Klinkt dit als iets voor jou? Kies dan voor BOL Start-Werkt als leerweg in het aanmeldformulier.

Aanvullende informatie

  • BBL
  • Doorstroommogelijkheden
  • Keuzedelen
  • Vakken

BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. Minimaal drie dagen per week heb je een baan bij een bedrijf of instelling. Je gaat één of twee dagen of avonden per week naar school. Zo leer je vooral in de praktijk. Je verdient vaak al een salaris. Tijdens de opleiding word je begeleid door onze docenten en een praktijkopleider van je bedrijf.
Het is heel belangrijk om meteen bij de start van je opleiding een praktijkplaats bij een erkend leerwerkbedrijf of instelling te hebben. Dan pas kun je de opleiding goed volgen.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

De patissier is in de meeste bakkerijen een eindfunctie, maar je kunt doorstromen naar het management of verdergaan als ondernemer. Binnen het onderwijs kun je doorstromen naar de associate degree Small business & retail management, de hbo-opleiding Voedingsmiddelentechnologie met een specialisatie Bakkerijtechnologie of de docentenopleiding Bakkerij (consumptieve techniek).

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen

Vaak kun je keuzeonderdelen kiezen om je verder te specialiseren. Je krijgt ook de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Volg jij de opleiding Assistent Verkoop/Retail?

Meld je direct aan voor onze opleiding

Ook interessant