Wat leer je?

Tijdens de opleiding Assistent Verkoop/Retail bereiden we jou voor op werken in een winkel. We leren je ondersteunende werkzaamheden uit te voeren in bijvoorbeeld een kledingzaak of elektronicazaak.  

Je leert hoe de kassa werkt, hoe je met klanten omgaat en hoe je producten het beste presenteert. Ook leren we je omgaan met klanten. Hoe je het beste producten verkoopt, maar ook wat je moet doen als er klachten zijn. Bij werken in een winkel hoort ook het bijvullen van voorraden en de schoonmaak. Na de éénjarige opleiding is dit voor jou allemaal appeltje eitje!  

Toegestane vooropleidingen

Voor deze opleiding heb je geen vooropleiding nodig.
Je moet wel minimaal 16 jaar oud zijn op 1 augustus van het jaar waarin je de opleiding start.

In het kort

Leerweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 1
Duur
1 jaar
Startmoment
2022, begin mei 2021, begin november 2022, begin februari 2022, na de zomervakantie Zo snel mogelijk (BBL)
Locaties

Alphen a/d Rijn (BBL / BOL)

Leidschendam-Voorburg (BOL)

Gouda (BBL / BOL)

Leiden Bètaplein (BBL / BOL)

Woerden (BBL / BOL)

Zoetermeer Van Doornenplantsoen (BBL / BOL)

Naast de reguliere opleiding is het ook mogelijk je aan te melden voor de BOL Start-Werkt variant in het aanmeldformulier.
Meer weten?

 

Over jou

  • Instructies volgen
  • Sales & aftersales
  • Samenwerken
  • Klantvriendelijk
  • Schoonmaak

In de praktijk

Je volgt de opleiding in de BOL- of BBL-variant. Na het behalen van je diploma stroom je door naar een niveau 2 opleiding of je gaat aan het werk! Je werkt als assistent in een winkel. Bijvoorbeeld in een modewinkel, interieurzaak, dierenspeciaalzaak of op de afdeling van een warenhuis. Je werkt graag samen en vraagt hulp aan collega’s als je ergens niet uitkomt.  

Als assistent verkoop help jij klanten bij hun aankoop. Je weet veel over de producten uit de winkel, dus voor het juiste advies moet de klant bij jou zijn! Daarnaast houd je het magazijn op orde en vul je lege schappen aan, zodat alles er weer netjes bij staat. Jij bent dus medeverantwoordelijk voor de uitstraling van de winkel. Houd je ervan om mensen te helpen? En word je er vrolijk van als een klant tevreden de deur uit loopt? Dan is dit een opleiding voor jou!  

Over Start-Werkt

Wil je deze doen, maar liever niet meer fulltime naar school?
Ga leren in de praktijk en werken aan jouw toekomst met het Start-Werkt traject!

Waarom is Start-Werkt iets voor jou?

Kies je voor Start-Werkt, dan volg je deze BOL-opleiding bijna helemaal bij een bedrijf. In plaats van op school zoals bij de reguliere BOL-opleiding. Drie dagen in de week leer je in de praktijk en één dag per week ga je naar school (voor o.a. Nederlands en rekenen). Bij het bedrijf krijg je zowel de theorie- als de praktijklessen van de opleiding. Je leert al doende op de werkvloer. Dit doe je samen met andere studenten van niveau 1 en 2 en je collega’s binnen het bedrijf. Je wordt goed begeleid en kunt op je eigen tempo je diploma halen. Daarna kun je aan het werk gaan of doorstromen naar niveau 2.

Klinkt dit als iets voor jou? Kies dan voor BOL Start-Werkt als leerweg in het aanmeldformulier.

Aanvullende informatie

  • BBL
  • Doorstroommogelijkheden
  • Keuzedelen
  • Vakken

BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. Minimaal drie dagen per week heb je een baan bij een bedrijf of instelling. Je gaat één of twee dagen of avonden per week naar school. Zo leer je vooral in de praktijk. Je verdient vaak al een salaris. Tijdens de opleiding word je begeleid door onze docenten en een praktijkopleider van je bedrijf.
Het is heel belangrijk om meteen bij de start van je opleiding een praktijkplaats bij een erkend leerwerkbedrijf of instelling te hebben. Dan pas kun je de opleiding goed volgen.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

De patissier is in de meeste bakkerijen een eindfunctie, maar je kunt doorstromen naar het management of verdergaan als ondernemer. Binnen het onderwijs kun je doorstromen naar de associate degree Small business & retail management, de hbo-opleiding Voedingsmiddelentechnologie met een specialisatie Bakkerijtechnologie of de docentenopleiding Bakkerij (consumptieve techniek).

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen

Vaak kun je keuzeonderdelen kiezen om je verder te specialiseren. Je krijgt ook de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Volg jij de opleiding Assistent Verkoop/Retail?

Meld je direct aan voor onze opleiding

Ook interessant