Wat ga je leren?

Je leert tijdens de opleiding Marketing & Events Specialist alles om producten en diensten creatief en doelgericht onder de aandacht te brengen. Zo werk je bijvoorbeeld mee aan reclamespotjes op YouTube en zorg jij dat het billboard langs de snelweg opvalt.

Tijdens de opleiding leer je commercieel denken, want jouw doel is het verkopen van evenementen. We leren je concurrentieanalyses uitvoeren en hoe je de beste verkoopactie opzet. Je leert flyers en posters opmaken en commerciële brieven en webteksten schrijven, in het Nederlands, Engels en een derde taal. Ook leer je marktonderzoek uitvoeren en hoe je de resultaten daarvan analyseert. Ieder jaar loop je stage bij een bedrijf, zo weet jij straks precies hoe het in de praktijk werkt!

Je gaat ook nadenken over veel verschillende factoren die bij het organiseren van een evenement komen kijken. Zo verloopt, na jouw opleiding, elk door jouw georganiseerd evenement vlekkeloos. Je begint bij de voorbereiding: het maken van het draaiboek. Je leert nadenken en plannen van vervoer, inrichting van ruimtes, ondersteuning bieden op het gebied van personeelszaken, organiseren van de beveiliging en assisteren tijdens het evenement zelf.

Toegestaan

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

 • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.
 • Diploma mbo-opleiding niveau 2
 • Diploma mbo-opleiding niveau 3
 • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

In het kort

Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Startmoment
2022, eind januari / begin februari 2022, na de zomervakantie
Locaties

Leidschendam-Voorburg (BOL)

Leiden Bètaplein / Lammenschans (BOL)

Woerden (BOL)

De opleiding start in Leiden ook in februari 2022.

Over jou

 • Je hebt affiniteit met marketing en management
 • Je kunt goed samenwerken
 • Plannen en organiseren
 • economie en office

In de praktijk

Na drie jaar BOL-opleiding stroom je door naar het hbo of ga je aan het werk! Je werkt op de marketing- en communicatieafdeling, je kunt dan in bijna iedere branche terecht. Je kunt ook gaan werken bij een evenementenbureau of bij een groot bedrijf op de afdeling die de evenementen voor dat bedrijf organiseert. Denk ook aan theaterbureaus, poppodia en festivals.

Als marketing en events specialist bedenk je samen met de manager de evenementen. Je maakt een inschatting van de kosten en de opbrengsten van de evenementen die worden georganiseerd. Je maakt draaiboeken om alles perfect te laten verlopen en je evalueert het evenement om te leren wat er volgende keer nog beter kan. Je zorgt ervoor dat het evenement bekend wordt bij de doelgroep en je communiceert dat zo aantrekkelijk dat ze graag naar het evenement komen. Je hebt veel contact met mensen: opdrachtgevers, ontwerpers, artiesten, sprekers, cateraars, noem maar op. Hiervoor zet jij jouw uitstekend ontwikkelde communicatieve vaardigheden dagelijks in, zowel mondeling als schriftelijk.

Studie in cijfers

Aanvullend informatie

 • Kosten
 • BOL
 • BBL
 • Keuzedelen
 • Ondernemerschap

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. Minimaal drie dagen per week heb je een baan bij een bedrijf of instelling. Je gaat één of twee dagen of avonden per week naar school. Zo leer je vooral in de praktijk. Je verdient vaak al een salaris. Tijdens de opleiding word je begeleid door onze docenten en een praktijkopleider van je bedrijf.
Het is heel belangrijk om meteen bij de start van je opleiding een praktijkplaats bij een erkend leerwerkbedrijf of instelling te hebben. Dan pas kun je de opleiding goed volgen.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken.
Lees meer over ondernemerschap

Veel gestelde vragen

Wanneer zijn de Open Dagen?

Deze zijn per opleiding en locatie afhankelijk. Bekijk voor meer informatie onze voorlichtingskalender

Locaties