Wat ga je leren?

Commercieel denken en verkopen staat centraal bij de opleiding Junior Accountmanager. We leren je alles over onderhandelen, adviseren, onderzoeken en natuurlijk deals maken. Ook leer je een klantenbestand op te bouwen, wat voor jou geen probleem is. Jij bent namelijk iemand die graag met mensen omgaat. Aan het einde van de opleiding ga je aan de slag als vertegenwoordiger van een bedrijf en ben je een echte verkoper!

Tijdens de opleiding leer je zowel zelfstandig als in teamverband zaken doen, zoals bijvoorbeeld in een verkoopteam. We leren je duurzame klantrelaties op te bouwen en we werken aan je commerciële vaardigheden. Je ziet er altijd representatief uit, want jij bent het visitekaartje van het bedrijf. Je studeert een aantal uren per week zelfstandig. Je werkt aan projecten waarin de leerstof van de vakken aan de orde komt. De projecten staan dicht bij de praktijk van een accountmanager.

Let op: wil je net iets meer, dan is de internationale variant van deze opleiding misschien iets voor jou. Zoek uit wat het beste bij jou past.

Toegestane vooropleidingen

 • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
 • Diploma vmbo gemengde leerweg
 • Diploma vmbo theoretische leerweg
 • Diploma mbo-opleiding niveau 2
 • Diploma mbo-opleiding niveau 3
 • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

In het kort

Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Startmoment
Na de zomervakantie
Locaties

Alphen a/d Rijn (BOL)

Leiden Bètaplein (BOL)

Zoetermeer (BOL)

Leidschendam-Voorburg (BOL)

Start je deze opleiding in Alphen a/d Rijn?
Het eerste jaar van deze opleiding in Alphen a/d Rijn is een gezamenlijk breed basisjaar van de opleiding Sales, Finance & Export.

 

Direct aanmelden

Over jou

 • Commercieel ingesteld: je wilt dus verkopen
 • Je bent flexibel en kunt makkelijk inspelen op verschillende situaties
 • Je doet je werk zelfstandig en nauwkeurig
 • Je werkt goed samen

In de praktijk

Je volgt de BOL-opleiding en na drie jaar studeer je af. Je stroomt door naar het hbo, bijvoorbeeld de opleiding Small business of Retail management of je gaat aan de slag in het bedrijfsleven! Als accountmanager maak je deel uit van een accountteam bij een commercieel bedrijf of dienstverlenende organisatie. Je kunt bij vele bedrijven terecht! Bijvoorbeeld in de distributiesector, een groothandel, de internationale handel of in de logistiek.

Als Junior Accountmanager ben jij verantwoordelijk voor de verkoop van producten of diensten. Daar ben je dan ook heel alert op. Je houdt de markt zo goed mogelijk in de gaten. Je volgt regelmatig vakgerichte cursussen, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen en trends. Belangrijk voor jou, maar ook voor de klant. Het is aan jou de klant goed voor te lichten en te adviseren over de producten of diensten die je wil verkopen. Daarbij ga je voor een langdurige klantrelatie. Ook houd je regelmatig productpresentaties en verkoopgesprekken. Jij werkt volgens het motto: ‘de enige goede klant is een tevreden klant’.

Studie in cijfers

Aanvullende informatie

 • BOL
 • Kosten
 • Buitenland
 • Keuzedelen
 • Ondernemerschap
 • Studeren met een laptop
 • Bijzonderheden

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school?
Lees meer over internationalisering

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken.
Lees meer over ondernemerschap

Bij deze opleiding raden we je aan om gebruik te maken van je eigen laptop. Meer informatie over het gebruik van een laptop en over de keuze van een laptop vind je hier.

Voor deze opleiding is het kledingvoorschrift: zakelijk, netjes.