Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding Junior Accountmanager leer je commercieel te denken en te verkopen. Je leert goede contacten met klanten op te bouwen. En dat is voor jou geen probleem, want je gaat graag met mensen om. Als junior accountmanager in opleiding leer je onderzoeken, adviseren, onderhandelen en natuurlijk deals maken. Je wordt vertegenwoordiger van je bedrijf en bent een echte verkoper die van zijn vak houdt!

In deze opleiding op mboRijnland leer je om zelfstandig zaken te doen, maar ook om samen te werken. Bijvoorbeeld in een verkoopteam. Je leert om duurzame klantrelaties op te bouwen en je werkt aan je commerciële vaardigheden. Het is vanzelfsprekend dat je voldoet aan de representatieve eisen die het beroep stelt. Een aantal uren per week studeer je zelfstandig. Dan werk je aan praktijkopdrachten. Deze hele studie is gericht op de praktijk van de accountmanager, je krijgt dus ervaring met de echte beroepspraktijk.

Let op: deze opleiding kun je ook volgen in de internationale variant. Ontdek wat de verschillen zijn.

Toegestane vooropleidingen

 • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
 • Diploma vmbo gemengde leerweg
 • Diploma vmbo theoretische leerweg
 • Diploma mbo-opleiding niveau 2
 • Diploma mbo-opleiding niveau 3
 • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

In het kort

Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Startmoment
Na de zomervakantie
Locaties

Alphen a/d Rijn

Leiden Bètaplein

Zoetermeer

Start je deze opleiding in Alphen a/d Rijn?
Het eerste jaar van deze opleiding in Alphen a/d Rijn is een gezamenlijk breed basisjaar van de opleiding Sales, Finance & Export.

Deze opleiding is in de BOL-variant op locatie Betaplein VOL voor studiejaar 2020-2021.
Aanmelden voor de BBL-variant kan nog wel. Hiervoor moet je wel al een leerwerkplek hebben. )
Aanmelden voor een van de andere locaties waar deze opleiding wordt aangeboden is nog mogelijk.
Vanaf 1 oktober kan je je vaak ook aanmelden voor start in februari 2021.

Direct aanmelden

Over jou

 • Commercieel ingesteld: je wilt dus verkopen
 • Je bent flexibel en kunt makkelijk inspelen op verschillende situaties
 • Je doet je werk zelfstandig en nauwkeurig
 • Je werkt goed samen

In de praktijk

Na deze 3 jaar durende BOL-opleiding stroom jij door naar het hbo bijvoorbeeld Small business of Retail management. Of ga je aan het werk, je werkt dan als (junior) accountmanager in het bedrijfsleven. Je maakt deel uit van een accountteam bij een commercieel bedrijf of dienstverlenende organisatie. Je kunt dus bij veel verschillende bedrijven terecht! Bijvoorbeeld in de distributiesector, een groothandel, de internationale handel of in de logistiek.

Als junior accountmanager ben jij verantwoordelijk voor de verkoop van producten of diensten. Daar ben je dan ook heel alert op. Je houdt de markt zo goed mogelijk in de gaten. Altijd ben je op zoek naar nieuwe ontwikkelingen. Als je die hebt opgespoord, onderzoek je hoe je die kunt gebruiken in het bedrijf waar je werkt. Je volgt regelmatig vakgerichte cursussen. Zo kun je je klanten, als je bij hen langsgaat, goed voorlichten en adviseren over producten of diensten die bij hen passen. Daarbij ga je voor een langdurige klantrelatie. Verder verzorg je productpresentaties en houd je verkoopgesprekken. Dit betekent ook dat je representatief bent. “De enige goede klant is een tevreden klant.” Dat is jouw motto!

Studie in cijfers

Aanvullende informatie

 • BOL
 • Kosten
 • Buitenland
 • Keuzedelen
 • Ondernemerschap
 • Studeren met een laptop
 • Bijzonderheden

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school?
Lees meer over internationalisering

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken.
Lees meer over ondernemerschap

Bij deze opleiding raden we je aan om gebruik te maken van je eigen laptop. Meer informatie over het gebruik van een laptop en over de keuze van een laptop vind je hier.

Voor deze opleiding is het kledingvoorschrift: zakelijk, netjes.