Wil jij aan de slag in de wereld van mobiliteit? Denk aan autobedrijven, scooter- en motorfietsbedrijven, truckdealers of bedrijven die caravans en boten verhuren. Als Manager Mobiliteitsbranche ben jij de spil tussen klanten, techniek en commercie.
Je helpt klanten bij de aankoop van nieuwe producten of ondersteunt hen bij het onderhoud en de reparatie van hun vervoersmiddelen. Met jouw commerciële, cijfermatige en kwaliteitsgerichte inzicht zorg je voor goede service en klanttevredenheid. Daarnaast ben jij de rechterhand van de leidinggevende en speel je een belangrijke rol in het succes van het bedrijf.
In deze opleiding leer je alles wat je nodig hebt om uit te groeien tot een manager in de mobiliteitsbranche. Naast algemene vakken zoals Nederlands, Engels en Rekenen, krijg je ook beroepsgerichte vakken. Je leert bijvoorbeeld hoe je een auto op een overtuigende manier kunt presenteren en verkopen. Praktijkervaring staat centraal: naarmate de opleiding vordert, breng je steeds meer tijd door in het bedrijf tijdens je stage. Zo ben je na het afronden van de opleiding volledig voorbereid op een baan in deze groeiende en veelzijdige sector.
Wat maakt deze opleiding méér dan mbo?
Je bereidt je voor op je in onze praktijklokalen. Daar vind je meer dan 20 hefbruggen, meer dan 30 auto’s en een heel veel onderdelen en uitlees/diagnoseapparatuur. Zo bereiden we je op de best mogelijke manier voor op je examens en de beroepspraktijk.
De opleiding is in samenwerking met bedrijven ontwikkeld en uitgevoerd. Hierdoor is het onderwijsaanbod altijd actueel en boeiend.
Toegestane vooropleidingen
- Diploma mbo-opleiding niveau 2 Autoschadehersteller
- Diploma mbo-opleiding niveau 2 Autospuiter
- Diploma mbo-opleiding niveau 3 Eerste autoschadehersteller
- Diploma mbo-opleiding niveau 3 Eerste Autospuiter
- Diploma mbo-opleiding niveau 2 Autotechnicus
- Diploma mbo-opleiding niveau 3 Eerste autotechnicus
- Overgangsbewijs naar havo/vwo 4
- Diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.
In het kort
Leerweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 4
Duur
4 jaar
Startmoment
2025, na de zomervakantie
Locaties
Gouda (BBL / BOL)
Over jou
- Werken in een werkplaats of productieruimte
- Klantvriendelijk
- Reparatie en onderhoud
- Technisch inzicht
- Oog voor detail
In de praktijk
Met deze opleiding krijg je een brede en specialistische kijk op de autotechniek. We bereiden je goed voor op actuele ontwikkelingen in het vakgebied. Daardoor ben je goed in staat om foutcodes uit te lezen en te interpreteren, problemen op te lossen en systemen in te regelen. Zo kan de auto weer veilig de weg op. Je leert omgaan met elektronisch diagnosegereedschap, zoals een diagnosetester en ADAS-uitleessystemen.
Als je klaar bent
Aanvullende informatie
- Kosten
- BOL
- BBL
- Buitenland
- Keuzedelen
- Ondernemerschap
Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.
Kosten van boeken en materialen
De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.
BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding
BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. Minimaal drie dagen per week heb je een baan bij een bedrijf of instelling. Je gaat één of twee dagen of avonden per week naar school. Zo leer je vooral in de praktijk. Je verdient vaak al een salaris. Tijdens de opleiding word je begeleid door onze docenten en een praktijkopleider van je bedrijf.
Het is heel belangrijk om meteen bij de start van je opleiding een praktijkplaats bij een erkend leerwerkbedrijf of instelling te hebben. Dan pas kun je de opleiding goed volgen.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding
Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school?
Lees meer over internationalisering
Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen
Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken.
Lees meer over ondernemerschap