Voorbereiding Koningsspelen in volle gang

Studenten en docenten zijn druk bezig met de voorbereiding van de Koningsspelen van vrijdag 20 april. ​​​​​​​De aftrap van de Koningsspelen vindt plaats op vrijdagochtend 20 april om negen uur. Duizenden basisschoolleerlingen dansen dan de fitlala. De basisscholen zijn al druk aan het oefenen, straks onder leiding van studenten van mboRijnland. Ook zijn studenten al druk bezig met het plaatsen van de spelmaterialen op de sportvelden en schoolpleinen.

​​​De Koningsspelen vinden sinds 2013 in Nederland plaats. Dit jaar dus voor de vijfde keer. Een echt lustrum. Op deze dag wordt voor alle kinderen in het basisonderwijs een vrolijke en gezellige sportdag georganiseerd. Dat betekent in onze regio: tienduizenden sportende en spelende leerlingen uit het basisonderwijs, tientallen voetbalvelden en schoolpleinen en honderden studenten van mboRijnland die de sportactiviteiten begeleiden. Het zijn de imposante aantallen van dit lustrum. 'Het is heel belangrijk dat zoveel kinderen met elkaar met sport bezig zijn,' aldus Otto Jelsma, voorzitter van de Raad van Bestuur.

Uniek concept in Leiden

De Koningsspelen in Leiden zijn uniek. De hele dag wordt namelijk georganiseerd door het onderwijs. mboRijnland speelt daar een verbindende rol bij. Zo'n tweehonderd studenten van de opleidingen Onderwijsassistent, Sport en Bewegen en Verpleegkunde begeleiden de kinderen uit het basisonderwijs tijdens de activiteiten. Dat doen ze samen met hbo-studenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Studenten Orde & veiligheid regelen de verkeerstromen bij de grootste en moeilijker bereikbare sportparken. Nergens anders in Nederland worden de Koningsspelen op deze wijze georganiseerd.