Studenten mboRijnland oefenen sollicitatiegesprek met Rotary Voorschoten-Leidschendam

Eerstejaars studenten van de opleiding (International) Marketing & Communication Specialist en Marketing & Events Specialist hebben sollicitatiegesprekken kunnen oefenen met mensen uit het bedrijfsleven. De studenten gaan in mei stage lopen en zijn op zoek naar een stageplaats. Ter voorbereiding kruipen een paar enthousiaste leden van de Rotary in Leidschendam in de huid van een bedrijfsmanager en voeren sollicitatiegesprekken met de studenten.

Feedback
Na het gesprek kregen de studenten mondelinge en schriftelijke feedback op hun brief, CV en presentatie. Bovendien was bij het gesprek een docent Nederlands aanwezig om tegelijkertijd het examen Nederlands ‘Gesprekken’ af te nemen. Zo hebben de studenten twee vliegen in één klap geslagen!

Pilot voor tien studenten
Een sollicitatiegesprek oefenen met mensen uit het bedrijfsleven en tegelijkertijd examen Nederlands doen, was een proefproject waaraan tien enthousiaste studenten hebben deelgenomen. Wegens succes wordt dit onderdeel volgend jaar groter aangepakt en opgenomen in het vaste programma.

Ook de studenten vonden het een positieve ervaring: “Ik ben nog op zoek naar een stageplaats en wil ook graag versneld afstuderen. Daarom heb ik deze kans gegrepen!”, aldus een van de deelnemers.

Smaakt naar meer
Rotary Reeuwijk kwam als eerste met het idee om een project op te starten met mboRijnland in Gouda. Zoals dat gaat, delen de Rotary clubs hun ideeën en zo kwam deze pilot in Leidschendam terecht. Zowel de studenten, docenten als de Rotarians waren erg enthousiast over de samenwerking. Vivian Habets, docent mboRijnland: “Het was een leerzame ervaring voor de studenten. Dit smaakt naar meer, dit traject wordt ongetwijfeld vervolgd!”