Studenten mboRijnland aan de slag bij eerste Rotterdam Fashion Week

Studenten mboRijnland van de opleiding Internationaal Manager Retail & Hospitality en de opleiding Schoonheidsspecialist en Haarverzorging werken van 8 tot en met 18 juni mee aan de Rotterdam Fashion Week. Dit tiendaagse mode-event wordt voor de eerste keer in Rotterdam gehouden.

Gary Symor, docent Retail mboRijnland is erg enthousiast over deze kans: “Voor studenten is dit een heel fijne manier om kennis te maken met een over het algemeen vrij ontoegankelijke kant van de modebranche. Zij krijgen een grote diversiteit aan taken die elke dag kunnen verschillen. Bovendien is het een goede manier voor de studenten om te ontdekken hoe belangrijk een netwerk is voor hun professionele toekomst. Kortom, het worden een paar heel dynamische dagen voor de studenten. Maar ook voor mij en mijn collega die hieraan meewerken.”

Het gaat in totaal om vijf studenten van de opleiding Retail in Leidschendam-Voorburg en zes van de opleiding Schoonheidsspecialist en Haarverzorging in Leiden. De studenten Retail krijgen verschillende taken te vervullen. Deze variëren van hospitality taken en het verzorgen van de fotografie voor sociale media content tot aan de opbouw en het ondersteunen van het perscentrum. De studenten Haarverzorging en Schoonheidsspecialist assisteren het haar- en make-upteam die de modellen klaarmaken voordat ze over de catwalk lopen. Zij werken van ’s morgens vroeg tot ’s avonds na de laatste show.

Gary Symor: “De studenten komen met verschillende aspecten van het vak in aanraking. Wij hopen als docenten vooral dat zij een goeie brede kijk krijgen op wat hun toekomstige vak van hen verwacht. En ook dat mode veel meer is dan de glamour die zij altijd als plaatje voorgeschoteld krijgen. Ik hoop dat ze nieuwsgierig worden naar wat er nog meer gebeurt binnen de modebranche en dat ze ervaren dat voorafgaand aan een catwalk show heel veel werk wordt verzet voor een show van 20 minuten.”

Deze ervaring sluit op meerdere manieren aan bij de manier waarop mboRijnland onderwijs wil aanbieden. De studenten leren in de echte praktijk en krijgen dus actueel onderwijs dat aansluit op het werkveld. Daarnaast oefenen ze hun sociale en communicatieve vaardigheden. Ten slotte werken docenten en studenten van meerdere opleidingen samen aan dit evenement, waardoor studenten zich bewust worden van de omvang en diversiteit aan taken en verantwoordelijkheden binnen een branche. “Zo’n groot mode evenement is hier een heel goed voorbeeld van. Omdat hier alles bij elkaar komt. En tegelijkertijd het startpunt is van nog veel werk en andere taken, zoals het managen en verkopen van een collectie”, aldus Gary Symor.