Retailers toekomstige Westfield Mall of the Netherlands enthousiast over samenwerking met mboRijnland

Bij mboRijnland Leidschendam wordt sinds vorig jaar de in Nederland unieke mbo-opleiding Internationaal Manager Retail & Hospitality aangeboden. Na een vliegende start wordt nu ingezet op een nauwere samenwerking met het groeiende aantal winkels in het toekomstige Westfield Mall of the Netherlands. Op 12 november stond hiervoor de allereerste werkveldbijeenkomst op het programma.

Na de opening van de avond door wethouder Van Eekelen van de gemeente Leidschendam-Voorburg, deed Bart Eleveld van mboRijnland uit de doeken hoe zij de samenwerking met de retailers voor zich ziet. Motto van de avond was ‘Samen investeren in jullie nieuwe collega’s’. mboRijnland wil door de samenwerking met de winkels minder in de schoolbanken opleiden en meer het echte werk laten zien aan de studenten. Hiermee moet de opleiding relevanter worden voor de studenten, worden ze beter voorbereid op de arbeidsmarkt en krijgen de winkeliers toegang tot de kennis en kunde van deze studenten.

Robbert de Nijs, teamleider Economie bij mboRijnland Leidschendam: “We bieden op onze locatie al geruime tijd internationale opleidingen aan. Na eerder al succesvol de opleiding Internationaal Medewerker Marketing & Evenementenorganisatie en International Business Studies te hebben opgestart, zijn we in 2018 begonnen met een compleet nieuwe retailopleiding, die de studenten nog meer uitdaging biedt en beter voorbereidt op werken in Leidschendam en Den Haag. Nu er steeds meer winkels in het vernieuwde winkelcentrum opengaan, is het moment aangebroken om intensiever met die winkeliers te gaan werken.”

Inschrijving geopend
De inschrijving voor de opleiding voor de start in augustus 2020 is inmiddels geopend. Shalini Ramdin, docent en projectleider van de nieuwe opleiding: “Afgelopen maandag werd de open dag drukbezocht door geïnteresseerde nieuwe studenten. Mocht je interesse hebben in deze opleiding, is het advies om niet te lang te wachten met inschrijven! Vanavond was het vooral fijn om te zien dat naast Unibail-Rodamco-Westfield ook retailers geloven in de richting die we met de nieuwe opleiding zijn ingeslagen.”