Noodoproep aan ondernemers voor stageplaatsen

Otto Jelsma (vz CvB) en Frank Zwaan (BPV) hebben deze week een brief gestuurd aan ondernemers. De coronacrisis heeft, net als in veel andere sectoren, enorme impact op het beroepsonderwijs. Namens de studenten doet mboRijnland een beroep op stagebedrijven om, als het enigszins mogelijk is, tóch een stageplaats te bieden. Daarnaast is het verzoek om samen met ons de mogelijkheden en kansen te bespreken om tot alternatieven te komen, als de gebruikelijke stage voor onze mbo-studenten niet of nauwelijks te realiseren is. Dit vraagt om maatwerk en een creatieve manier van denken en doen.

Voor onze studenten is een stage in de beroepspraktijk onmisbaar en onlosmakelijk verbonden met het behalen van een diploma. Voor ondernemers is het van belang straks te kunnen beschikken over gekwalificeerde vakmensen met voldoende praktijkervaring.

We doen er alles aan om onze studenten te helpen hun motivatie en plezier voor het vak te behouden en zo mogelijk onnodige studievertraging te voorkomen. We vragen bedrijven en organisaties daarom om samen met ons de krachten te bundelen en te zorgen dat het aantal stageplaatsen behouden blijft.

Hier kun je de hele brief lezen.