mboRijnland sluit beheer- en onderhoudsovereenkomst met BAM

De overeenkomst is getekend

BAM Bouw en Techniek – Regio Zuidwest gaat in opdracht van mboRijnland het beheer en onderhoud uitvoeren aan de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties van alle locaties.

De gebouwen, totaal circa 94.000 m2 BVO, bieden ruimte aan circa 18.000 studenten en circa 1.700 medewerkers. Binnen drie jaar willen beide organisaties het energiegebruik in de gebouwen met tien procent verminderen. Daarvoor tekenden O. de Jong, lid van het College van Bestuur mboRijnland, en de heer M. de Jonge, directeur BAM Bouw en Techniek – Regio Zuidwest, op 22 november een overeenkomst.

BAM won de openbare aanbesteding op basis van de beste EMVI-inschrijving. Het contract gaat in per 1 januari 2020 en heeft een looptijd van zeven jaar. BAM en mboRijnland hebben aanvullende raamafspraken gemaakt voor toekomstige werkzaamheden, verbouwingen, renovaties en verduurzaming voor de locaties Alphen aan den Rijn, Gouda, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Woerden en Zoetermeer.

Energie besparen en comfort verbeteren

BAM en mboRijnland hebben afgesproken dat ze het energiegebruik in de gebouwen binnen drie jaar met tien procent willen verminderen. Dat past bij het duurzaamheidsstreven van beide organisaties. BAM realiseert deze energiereductie met behulp van BAM Building Analytics en het verkregen inzicht in de prestaties van de gebouwen. Voorspellend onderhoud en innovatie gaan hierbij hand in hand. BAM kan het energieverbruik verminderen, verspilling voorkomen en het comfort verbeteren door beschikbare data te analyseren en met behulp van verschillende algoritmes de gebouwen op een voorspellende wijze te onderhouden. Zo worden de panden van mboRijnland duurzaam en toekomstbestendig.

Rijnlandse samenwerking

mboRijnland en BAM creëren tijdens de uitvoering van dit contract ontwikkelingsmogelijkheden voor de studenten. De onderwijsinstelling betrekt studenten bij de innovaties en verbeteringen en biedt hen de kans om optimalisaties aan te dragen. BAM ondersteunt dit en begeleidt stages en opdrachten om studenten te laten groeien tot echte vakmensen.