Incident in de buurt van mboRijnland, locatie Zoetermeer

Gisterenmiddag, 31 mei, heeft een schietincident plaatsgevonden in Zoetermeer. Dit gebeurde op een parkeerterrein vlakbij de locatie van mboRijnland aan het Van Doornenplantsoen. Het 17-jarige slachtoffer, dat hierbij gewond raakte, is een student van mboRijnland. Hij is zwaargewond en wordt in het ziekenhuis behandeld.  

Loes Janssen, locatiedirecteur mboRijnland Zoetermeer: “We zijn erg geschrokken van wat er is gebeurd. We hebben nauw contact met de familie van het slachtoffer en leven met hen en alle betrokkenen mee. We hebben de medewerkers, studenten van de locatie Zoetermeer en hun ouders op de hoogte gebracht van deze heftige situatie. We ondersteunen studenten en collega´s om deze verdrietige gebeurtenis een plek te geven.” 

De politie heeft bekendgemaakt dat er twee verdachten zijn opgepakt in Den Haag. Zij doen op dit moment nader onderzoek naar het incident en wij staan in nauw contact met hen en met de gemeente. De politie heeft laten weten extra te patrouilleren rondom de scholen aan het Van Doornenplantsoen.  

De school hanteert de gebruikelijke richtlijnen en protocollen om de veiligheid op school te waarborgen. Wel vindt de school, net als de politie en de burgemeester van Zoetermeer, de zeer jonge leeftijd van zowel de slachtoffers als de verdachten zeer verontrustend. 

De politie heeft laten weten dat zij extra patrouilleren rondom de scholen op het Van Doornenplantsoen om ieders veiligheid te garanderen.