Internationaal Manager Retail & Hospitality

Iets verkopen vond je als kind al leuk. Het is echt je talent. Dat heb je misschien ook al bewezen in je bijbaan. Je praat makkelijk met allerlei soorten mensen en wint snel hun vertrouwen. Iedere leuke deal maakt jouw dag goed. En je bent een doorzetter, laat je niet snel uit het veld slaan. Tja…, dan is de keuze voor jou toch niet zo moeilijk? Een opleiding Verkopen & Ondernemerschap ligt voor de hand. Kies voor een uitdagende carrière in de retail.
Bekijk opleidingen

Ontdek hieronder welke opleiding jou het meeste trekt. Heb je die gevonden, meld je dan aan. Gewoon digitaal.

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Winkelen is veranderd. Vroeger gingen mensen naar een winkel om iets te kopen. Nu willen ze iets beleven. Een goede sfeer. Gezelligheid. Leuke en persoonlijke contacten. Cultuur en lekker eten. Een indrukwekkende omgeving, licht, ruim en kleurrijk. Als Internationaal manager retail & hospitality weet jij hoe je de klanten een prachtige winkelbeleving kunt geven. Een experience. Marketing, communicatie, service en hospitality staan daarbij voorop.

Gastheer en hospitality

Verder weet jij precies wat de klanten nodig hebben. Door onderzoek. Data. Sociale media en marketing. Jij snapt welke klantreis de consumenten maken. Welke stappen ze dus doorlopen bij het kopen van een product. Hun customer journey. En daar speel jij met je producten, diensten en service op in. Hospitality is daarbij je leidend thema. Als echte gastheer zorg jij dat de klanten een fantastische winkelbeleving hebben. Jouw klanten doen tijdens het winkelen heel veel leuke ervaringen op.

Winkeleigenaar, manager of filiaalbeheerder

Je doet jouw werk als eigenaar of manager van een kleine tot middelgrote winkel. Of als filiaalbeheerder van een keten. Maar je kunt ook leidinggevende zijn van een afdeling, bijvoorbeeld in een warenhuis, supermarkt of bouwmarkt. Je neemt zelfstandig beslissingen om jouw klanten een postieve winkelbeleving te geven. Want dat vergroot de bezoekersaantallen en omzet. Winkelen is entertainment geworden. In Nederland en het buitenland. Dat weet jij als geen ander. En daarom kun je ook met gemak in andere landen werken. Ga die uitdaging aan!

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding leer je hoe jij succesvol kunt zijn in het snel veranderende winkellandschap. Je leert de laatste trends en ontwikkelingen in de retail. Ook leer je goed marketingonderzoek te doen, alles over presentatie, promotie, verkoop, service en hospitality. Jij leert hoe je van winkelen een belevenis kunt maken. Ook weet je hoe je moet inspelen op de customer journey: de stappen die een klant maakt voordat hij een product aanschaft. Uiteraard leer je ook alles over financieel management en personeelsmanagement. Je wordt immers leidinggevende.

Internationaal

En: je leert diverse talen, zoals Engels en Duits. Of Spaans. Want steeds meer toeristen van buiten Nederland komen hier een dagje shoppen. Die mensen wil jij natuurlijk graag als klant hebben
Ieder jaar ga je op een meerdaagse excursie naar het buitenland. Zo ben jij straks op de hoogte van de meest actuele trends en ontwikkelingen in de retailsector. Bovendien volg je gastcolleges en workshops van ervaren retailspecialisten uit het bedrijfsleven.

Klaar voor de mall van de toekomst

Al jouw resultaten leg je vast in een portfolio. Bij de afronding van je studie schrijf je een filiaalmanagersplan voor jouw filiaal. Hierin breng je al jouw geleerde ervaringen, kennis en opvattingen samen. En dan? Dan ben je klaar voor een leidinggevende functie in een modern winkelcentrum, zoals de hypermoderne Mall of the Netherlands, die op dit moment gebouwd wordt in Leidschendam.

Haal meer uit je opleiding

Bij mboRijnland kan je zelf een richting geven aan je opleiding. Zo sluit je opleiding aan bij wie jij bent en wat jij wilt worden. Kijk eens naar deze mogelijkheden:

Buitenland

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school? Lees meer over internationalisering >

Keuzedelen

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen! Lees meer over keuzedelen >

Ondernemerschap

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken. Lees meer over ondernemerschap >

Toelatingseisen

Toelatingseisen:
Voor deze opleiding gelden aanvullende toelatingseisen:
• Diploma vmbo theoretische leerweg
• Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

Aanvullende eisen

Deze opleiding heeft aanvullende eisen. Je moet voldoen aan deze eisen om geplaatst te kunnen worden. Als je kiest voor deze opleiding, dan kies je voor een zwaardere opleiding. Je moet daarom een goede motivatie hebben. 

Intakeactiviteiten

Als je je aanmeldt bij mboRijnland dan krijg je een individueel intakegesprek. Daarnaast vragen je we de startmeter in te vullen. Een online vragentest. We willen je graag beter leren kennen. Voor deze opleiding geldt dat er ook een aanvullende intakeactiviteit is. We vragen je om een motivatiebrief te schrijven. Dit doe je thuis. De brief wordt besproken tijdens het intakegesprek. Daarnaast is er in april of juni een verplichte intakedag. Hier word je voor uitgenodigd. Mocht je niet worden toegelaten tot de internationale opleiding, dan kom je in aanmerking voor de reguliere variant van Manager Retail in Alphen aan den Rijn, Leiden, Leidschendam, Gouda, Woerden of Zoetermeer.

Maximum aantal plaatsen
Deze opleiding heeft een maximum aantal plaatsen. Dit aantal is: 22.

We plaatsen studenten op volgorde van aanmelding. Als we het maximum aantal studenten geplaatst hebben, dan kom je op een wachtlijst. Je wordt hier dan over geïnformeerd. 

Wil je meer informatie over toelating bij mboRijnland kijk dan hier.

Maximum aantal plaatsen

Deze opleiding heeft een maximum aantal plaatsen. Het aantal plaatsen geldt voor alle locaties samen. Dit aantal is: 50

We plaatsen studenten op volgorde van aanmelding. Als we het maximum aantal studenten geplaatst hebben, dan kom je op een wachtlijst. Je wordt hier dan over geïnformeerd. 
Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier volledig in te vullen. 

Wil je meer informatie over toelating bij mboRijnland kijk dan hier.

Kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Voor deze variant van de opleiding wordt een verplichte bijdrage van €150 per jaar voor excursies en activiteiten in rekening gebracht. 
De kosten voor het verplichte examen Anglia bedragen voor B2 €80, en C1 €90,-.

Wil je de kosten voor de excursie en de Anglia examens niet makendan kun je je aanmelden voor de reguliere opleiding “marketing medewerker” of “medewerker evenementenorganisatie”.

Voor de verplichte stage in het buitenland is financiering via een subsidie van Erasmus+ mogelijk. Klik hier voor meer informatie

Studeren met Laptop

Bij deze opleiding is veel lesstof webbased dat wil zeggen via internet toegankelijk en dus altijd en overal bereikbaar. We raden je daarom aan om gebruik te maken van je eigen laptop. Klik hier voor meer informatie (PDF)

Bijzonderheden

Locaties

  • Leidschendam-Voorburg (Fluitpolderplein) (BOL)
  • Woerden (Polanerbaan) (BOL)
Kaartgegevens ©2017 GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google
Kaart
Satelliet
Aanmelden opleidingBeleef het zelf
In het kort
LeerwegBOL
Niveau4
Duur3 jaar
LocatiesLeidschendamWoerden

Deze opleiding heeftmaximaal 50 plaatsen

Voldoende plaats
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag

Studiewijzer

Download de PDF

Kosten

Kosten:
Voor deze variant van de opleiding wordt een verplichte bijdrage van €249,- per studiejaar voor excursies en activiteiten in rekening gebracht. De kosten voor het verplichte examen Anglia bedragen voor B2 €80, en C1 €90,-. Deze kosten moet je in het derde jaar voldoen.

Wil je de kosten voor de excursie en de Anglia examens niet maken dan kun je je aanmelden voor de reguliere opleiding “manager retail”.

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Locaties

  • Leidschendam-Voorburg (Fluitpolderplein) (BOL)
Aanmelden opleiding Beleef het zelf
In het kort
Leerweg
BOL
Niveau
4
Duur
3 jaar
Locatie
Leidschendam

Deze opleiding heeft maximaal 22 plaatsen

Voldoende plaats
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag