Junior Accountmanager / International Business Studies (Engelstalig)

Jij bent ondernemend en ziet altijd nieuwe kansen. Je voelt van nature aan hoe je iets kunt verkopen. Het lijkt je leuk om nieuwe klanten te werven, offertes te maken. Ja, commercieel denken zit echt in je genen. En met dat talent wil je graag iets doen. Denk dan eens na over een commerciële opleiding.
Bekijk opleidingen

Word je enthousiast van een opleiding? Zoek dan niet langer en meld je aan. Dat kan gewoon via de website.

Opleidingen Commerciële opleidingen

Deze opleiding is VOL in Leidschendam. Er is nog voldoende plek in Woerden

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Internationaal zaken doen, dat is waar je van droomt. Als junior accountmanager bij een internationale organisatie heb je veel contact met klanten in binnen-en buitenland. Je belt en mailt dagelijks met hen. Je bent verantwoordelijk voor de verkoop van producten of diensten. Je houdt de internationale markt goed in de gaten. Spoor je wereldwijd nieuwe ontwikkelingen op. Mooi als je die als eerste kunt gaan verkopen.

Om bij te blijven volg je regelmatig vakgerichte cursussen. Zo kun je jouw account – een mooi woord voor klant – goed voorlichten. Die vraagt van jou een onderbouwd advies. Je biedt jouw klant een offerte aan die precies aansluit bij zijn wensen. Onderhandelt met hem over prijzen. Je handelt eventuele klachten zo af, dat de klant tevreden is én blijft. Een tevreden klant is de sleutel tot succes. Het is voor jou de uitdaging om aan een langdurige relatie met je klant te bouwen. Die klant kan in Nederland zitten, maar ook in China of Brazilië. Voor jou maakt dat niet uit. Jij spreekt net zo makkelijk Engels als Nederlands.

Opleidingsinhoud

Je behaalt twee diploma's

Bij de opleiding junior accountmanager / International business studies behaal je twee diploma’s. Het diploma Junior Accountmanager (niveau 4) en het internationaal erkende diploma BTEC Extended diploma in business. Hiermee kun je eerder aan de slag bij een internationale organisatie. Ook is doorstromen naar het HBO makkelijker of zelfs naar een aantal Britse universiteiten. De beroeps specifieke vakken krijg je in het Engels; de generieke vakken in het Nederlands.

In deze opleiding leer je commercieel denken, te verkopen, zelfstandig zaken te doen en relaties te onderhouden.
Daarnaast leer je om je eigen verantwoordelijkheid te nemen, samen te werken en om een verkoopgesprek in het Engels en Duits te voeren. Kortom allemaal vaardigheden die je bij een internationaal bedrijf goed kunt gebruiken. Je studeert een aantal uren per week zelfstandig. Dan ben je bezig met projecten waarin de leerstof van alle vakken aan de orde komt. De projecten staan heel dicht bij de praktijk. Je ontwikkelt je probleemoplossend vermogen en je creativiteit. Je bent ondernemend en flexibel. Je kunt zowel individueel als in teamverband uitstekend functioneren.

Tijdens je opleiding ga je voor een stage naar het buitenland. Het is belangrijk dat jij in deze opleiding je eigen leervragen inbrengt, zo geef jij vorm aan jouw leerproces. Wat je gedaan en geleerd hebt, leg je vast in een portfolio. Je docenten begeleiden je daarbij. 

 

Haal meer uit je opleiding

Bij mboRijnland kan je zelf een richting geven aan je opleiding. Zo sluit je opleiding aan bij wie jij bent en wat jij wilt worden. Kijk eens naar deze mogelijkheden:

Buitenland

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school? Lees meer over internationalisering >

Keuzedelen

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen! Lees meer over keuzedelen >

Ondernemerschap

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken. Lees meer over ondernemerschap >

Toelatingseisen

Je kunt deze opleiding gaan doen als je

 • een diploma vmbo tl hebt;
 • een overgangsbewijs hebt naar havo 4 of vwo 4;
 • een mbo-diploma hebt op niveau 3.

Aanvullende eisen

Deze opleiding heeft aanvullende eisen. Je moet voldoen aan deze eisen om geplaatst te kunnen worden. Het gaat om de voldoende beheersing van de Engelse taal. 

Intakeactiviteiten

Nadat jij je hebt aangemeld, word je uitgenodigd voor een assessment. Hier bepalen wij of je de Engelse taal voldoende beheerst om aan te kunnen haken bij het niveau van de opleiding. Het assessment is op een aantal vaste momenten in het jaar. Nadat is aangetoond dat jouw niveau voldoende is beoordeeld word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek willen we graag horen waarom jij deze zwaardere variant van de opleiding wilt volgen. Het intakegesprek is daarnaast in het Engels. Mocht je niet worden toegelaten tot de internationale opleiding, dan kom je in aanmerking voor de reguliere variant van Junior Accountmanager in Alphen aan den Rijn of Zoetermeer. 

Maximum aantal plaatssen

Deze opleiding heeft een maximum aantal plaatsen. Dit aantal is: 40. In Woerden 20 en in Leidschendam 20. 

We plaatsen studenten op volgorde van aanmelding. Als we het maximum aantal studenten geplaatst hebben, dan kom je op een wachtlijst. Je wordt hier dan over geïnformeerd. 
Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier volledig in te vullen. Wil je meer informatie over toelating bij mboRijnland kijk dan hier.

Studiewijzer

Download de PDF

Kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Voor deze variant van de opleiding worden verplichte bijdragen per jaar voor excursies en activiteiten, examens en inschrijving voor het extra diploma in rekening gebracht. Deze tref je hieronder aan.

Inschrijving International business studies jaar 1 (BTEC) 340 GBP (+/- 420 EUR)

 • • Studiereizen/excursies buitenland
  - jaar 1 € 150
  - jaar 2 € 400
  - jaar 3 € 400

 • Anglia examen voor aanvullend diploma Engels
  - B2 € 80
  - C1 € 90

Wil je deze extra kosten niet maken dan kun je je aanmelden voor de reguliere opleiding “junior accountmanager”.

Voor de verplichte stage in het buitenland is financiering via een subsidie van Erasmus+ mogelijk. Klik hier voor meer informatie

Studeren met Laptop

Bij deze opleiding is veel lesstof webbased dat wil zeggen via internet toegankelijk en dus altijd en overal bereikbaar. We raden je daarom aan om gebruik te maken van je eigen laptop. Klik hier voor meer informatie (PDF)

Bijzonderheden

Kies je voor deze opleiding, dan kies je voor een verzwaard programma. Je zult meer tijd aan school moeten besteden.  Als je gemotiveerd bent en de opleiding succesvol afrondt, krijg je hier twee diploma’s voor terug. 

Locaties

 • Leidschendam-Voorburg (Fluitpolderplein) (BOL)
 • Woerden (Polanerbaan) (BOL)

Deze opleiding is VOL in Leidschendam. Er is nog voldoende plek in Woerden

Aanmelden opleiding Beleef het zelf
In het kort
Leerweg
BOL
Niveau
4
Duur
3 jaar
Locaties
Leidschendam - BOL is VOL voor schooljaar 2019-2020
Woerden

Deze opleiding heeft maximaal 40 plaatsen

Bijna vol: aanmelden is nog mogelijk
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag

Bekijk ook deze opleidingen