Junior Accountmanager

Jij bent ondernemend en ziet altijd nieuwe kansen. Je voelt van nature aan hoe je iets kunt verkopen. Het lijkt je leuk om nieuwe klanten te werven, offertes te maken. Ja, commercieel denken zit echt in je genen. En met dat talent wil je graag iets doen. Denk dan eens na over een commerciële opleiding.
Bekijk opleidingen

Word je enthousiast van een opleiding? Zoek dan niet langer en meld je aan. Dat kan gewoon via de website.

Opleidingen Commerciële opleidingen

Deze opleiding is VOL in Leiden. In Alphen en Zoetermeer is nog voldoende plaats.

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De enige goede klant is een tevreden klant. Dat zou heel goed jouw motto als junior accountmanager kunnen zijn. Je bent verantwoordelijk voor de verkoop van producten of diensten. Daar ben je dan ook heel alert op. Je houdt de markt zo goed mogelijk in de gaten. Altijd ben je op zoek naar nieuwe ontwikkelingen. Als je die hebt opgespoord, onderzoek je hoe je die kunt gebruiken in het bedrijf waar je werkt.

Je volgt regelmatig vakgerichte cursussen. Zo kun je je klanten, als je bij hen langsgaat, goed voorlichten en adviseren over producten of diensten die bij hen passen. Daarbij ga je voor een langdurige klantrelatie. Verder verzorg je productpresentaties en houd je verkoopgesprekken. Je maakt deel uit van een accountteam bij een commercieel bedrijf of dienstverlenende organisatie. Dit betekent ook dat je representatief bent. 

Opleidingsinhoud

In de opleiding Junior accountmanager leer je commercieel te denken en te verkopen. Daarvoor is het heel belangrijk om goede contacten met klanten op te bouwen. Een klantrelatie die duurzaam is. Dat is voor jou geen probleem, want je gaat graag met mensen om. Daarnaast leer je tijdens de opleiding om zelfstandig zaken te doen, maar ook om samen te werken. Bijvoorbeeld in een verkoopteam. Het is vanzelfsprekend dat je daarbij voldoet aan de representatieve eisen die het beroep stelt. Een aantal uren per week studeer je zelfstandig. Dan werk je aan praktijkopdrachten. Deze hele studie is gericht op de praktijk van de accountmanager. Je geeft zelf vorm aan je leerproces aan de hand van je eigen leervragen. Alles wat je hebt gemaakt, leg je vast in een portfolio.

Let op: deze opleiding kun je ook volgen in de internationale variant. Ontdek wat de verschillen zijn.

Haal meer uit je opleiding

Bij mboRijnland kan je zelf een richting geven aan je opleiding. Zo sluit je opleiding aan bij wie jij bent en wat jij wilt worden. Kijk eens naar deze mogelijkheden:

Buitenland

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school? Lees meer over internationalisering >

Keuzedelen

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen! Lees meer over keuzedelen >

Ondernemerschap

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken. Lees meer over ondernemerschap >

 

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

  • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
  • Diploma vmbo gemengde leerweg
  • Diploma vmbo theoretische leerweg
  • Diploma mbo-opleiding niveau 2
  • Diploma mbo-opleiding niveau 3
  • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4  

Studiewijzer

Download de PDF

Kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Studeren met Laptop

Bij deze opleiding is veel lesstof webbased dat wil zeggen via internet toegankelijk en dus altijd en overal bereikbaar. We raden je daarom aan om gebruik te maken van je eigen laptop. Klik hier voor meer informatie (PDF)

Bijzonderheden

Voor deze opleiding is het kledingvoorschrift: zakelijk, netjes.

Locaties

  • Alphen aan den Rijn (Ambonstraat) (BOL)
  • Zoetermeer (Van Doornenplantsoen) (BOL)
  • Leiden (Bètaplein) (BOL)

Deze opleiding is VOL in Leiden. In Alphen en Zoetermeer is nog voldoende plaats.

Aanmelden opleiding Beleef het zelf
In het kort
Leerweg
BOL
Niveau
4
Duur
3 jaar
Locaties
Alphen aan den Rijn
Zoetermeer (Van Doornenplantsoen)
Leiden (Bètaplein) - BOL is VOL voor schooljaar 2019-2020
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag

Bekijk ook deze opleidingen