Servicemedewerker richting Zakelijk & Commercieel

De opleiding is VOL voor 2019-2020 in Alphen a/d Rijn, Leiden, Woerden en Zoetermeer. Er is nog plaats in Gouda en Leidschendam

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Je voelt je lekker als je je handen uit de mouwen kunt steken, bijvoorbeeld door je leidinggevende te ondersteunen bij verschillende werkzaamheden. Als Servicemedewerker Zakelijk & Commercieel maak je daar je beroep van! Je bent de rechterhand van de afdelingssecretaresse of de directiesecretaresse. Die ondersteun je op allerlei manieren. Telefoneren, post verzorgen, notuleren, de agenda beheren, de voorraad en het (elektronisch) archief bijhouden: het behoort allemaal tot je takenpakket. Hierdoor zorg je er mede voor dat alles binnen het bedrijf op rolletjes loopt. Je collega’s zijn je er dankbaar voor. Als Servicemedewerker Zakelijk & Commercieel kom je op een kantoor terecht. De meeste grote organisaties hebben een functie als deze hard nodig.

Opleidingsinhoud

Je gaat alles leren op het gebied van de volgende taken: Telefoneren. Verzorgen van de in- en uitgaande post. Bezoekers ontvangen. Administratieve gegevens invoeren. Al deze afwisselende werkzaamheden en nog veel meer leer je in de opleiding Servicemedewerker. Een belangrijk onderdeel van je opleiding is het leren van facilitaire zaken. Dit betekent dat je leert wat je moet doen om een gebouw schoon, opgeruimd en klaar voor bezoek te maken. Je bent het eerste aanspreekpunt van je collega’s en de klanten. Je hebt dus veel contact met mensen. Daarom besteed je nu veel aandacht aan sociale en communicatieve vaardigheden. Een goede brief of e-mail schrijven? Dat leer je in het Nederlands én in het Engels. Je maakt gebruik van moderne kantoorapparatuur en de computerprogramma’s die je hierbij nodig hebt. De opdrachten zijn gebaseerd op de beroepspraktijk. Je docenten begeleiden je daarbij persoonlijk en op maat. Daarnaast speelt natuurlijk ook de beroepspraktijkvorming (BPV, de stage) een belangrijke rol.

Toelatingseisen

  • Diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg
  • Diploma entreeopleiding

Kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Bijzonderheden

Tijdens je opleiding kun je op ieder moment nog voor een andere richting kiezen. Wil je toch liever meer richting Zorg & Welzijn of Sport & Recreatie gaan, dan is dat dus gewoon mogelijk. 

Locaties

  • Alphen aan den Rijn (Ambonstraat) (BOL)
  • Gouda (Groen van Prinsterersingel) (BOL)
  • Leidschendam-Voorburg (Fluitpolderplein) (BOL)
  • Woerden (Polanerbaan) (BOL)
  • Zoetermeer (Van Doornenplantsoen) (BOL)
  • Leiden (Bètaplein) (BOL)

De opleiding is VOL voor 2019-2020 in Alphen a/d Rijn, Leiden, Woerden en Zoetermeer. Er is nog plaats in Gouda en Leidschendam

Aanmelden opleiding Beleef het zelf
In het kort
Leerweg
BOL
Niveau
2
Duur
2 jaar
Locaties
Alphen aan den Rijn - BOL is VOL voor schooljaar 2019-2020
Gouda
Leidschendam
Woerden - BOL is VOL voor schooljaar 2019-2020
Zoetermeer (Van Doornenplantsoen) - BOL is VOL voor schooljaar 2019-2020
Leiden (Bètaplein) - BOL is VOL voor schooljaar 2019-2020
Voldoende plaats
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag

Bekijk ook deze opleidingen