mboRijnland viert liefde, vrijheid en gelijkheid tijdens eerste Pride Leiden

Zaterdag 2 september vond de eerste editie plaats van Pride Leiden. mboRijnland vaarde als trotse deelnemer mee met de botenparade. Dertig deelnemers, waaronder zowel medewerkers als studenten, vierden gezamenlijk de liefde en stonden voor vrijheid en gelijkheid in het ervaren en uitdragen van de liefde. 

Mogen zijn wie je bent 

mboRijnland heeft inclusiviteit en diversiteit hoog in het vaandel staan. Op de boot prijkte een banner met de slogan ‘Bij mboRijnland mag je zijn wie je bent’. De mbo-instelling vindt het belangrijk dat medewerkers en studenten zich gezien en geaccepteerd voelen en dat er onderling respect is voor elkaars seksuele voorkeur, kleur, culturele en religieuze achtergrond en beperking. De onderwijsinstelling zet zich in voor inclusiviteit en diversiteit in het onderwijs en de samenleving.

Iedereen telt mee

“Bij mboRijnland omarmen we diversiteit”, aldus Susan Sants, voorzitter van de werkgroep Diversiteit, Inclusie en Gelijke Kansen (DIGK). “Verschillen tussen mensen zien we als mogelijkheden, niet als problemen die opgelost moeten worden. Met onze deelname aan Pride Leiden laten we zien dat we met ons onderwijs willen bijdragen aan de basis van een samenleving waarin iedereen meetelt en van waarde is. Iedereen krijgt de kans om zijn talenten te ontwikkelen. Samen vieren we dat we als organisatie stappen hebben gezet op het gebied van gelijkheid en inclusief werkgeverschap. Daarnaast blijven we ons bewust van het werk dat nog gedaan moet worden. Daarmee gaan we komend jaar weer vol energie aan de slag.”

Met de deelname aan Pride Leiden bevestigde mboRijnland zijn betrokkenheid bij het bevorderen van een cultuur van liefde, vrijheid en gelijkheid binnen en buiten het klaslokaal. Docent Hendrik de Knegt vertelt waarom hij het zo belangrijk vond om op deze boot te staan: ‘Er is nog steeds intolerantie in de maatschappij tegen lhbtqia+ personen. Daarnaast is het anders dan ‘standaard’ zijn, binnen het onderwijs nog steeds moeilijk. Het laten zien dat dit heel normaal is dat er ook docenten uit deze doelgroep bij mboRijnland werken, kan voor studenten een meerwaarde zijn. Dit geeft een gevoel van veiligheid en acceptatie.’

De botenparade was een groot feest. Meer dan twintig boten vaarde door de grachten van Leiden. Het lekkere weer zorgde voor nog meer gezelligheid en langs de kant stond honderden mensen aan te moedigen. Als mboRijnland zijn we trots dat wij onderdeel mochten maken van dit geweldige evenement.