Alex zij-instromer en docent Mediavormgeving

“Ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt, hoe tof is dat?”

Sinds 1 januari van dit jaar is Alex zij-instromer bij mboRijnland. Hij combineert het geven van lessen Mediavormgeving met zijn eigen bedrijf in videoproducties. “Dit geeft me ontzettend veel voldoening. Ik ben blij dat ik mijn kennis en ervaring op deze manier kan overdragen aan een nieuwe generatie.”

Een paar jaar geleden kwam Alex via LinkedIn in contact met zijn oud-mbo-docent. “Hij vertelde dat hij toffe videoprojecten op mijn pagina had gezien en vroeg of ik het leuk zou vinden om een keer een gastles te verzorgen op mijn oude school in Leeuwarden. Dit beviel zó goed, dat ik bijna twee jaar lang workshops over videogebruik heb georganiseerd. Na mijn verhuizing naar Zoetermeer miste ik dit en heb ik gezocht naar vacatures in het onderwijs – en nu zit ik hier.”

Kennis doorgeven
Om zich goed op zijn PDG-traject te kunnen richten (het behalen van zijn Pedagogisch Didactisch Getuigschrift), heeft Alex binnen zijn bedrijf wat gas teruggenomen. “De combinatie van twee banen en een leertraject is best pittig”, geeft hij toe. “Maar ik ben ontzettend gemotiveerd, dus het moet lukken om mijn PDG binnen 1,5 jaar te behalen. Ik heb tijdens mijn werk zó veel geleerd en ervaring opgedaan, het zou zonde zijn als ik dit niet zou doorgeven aan een nieuwe generatie.”

Van passie naar werk
Alex studeerde voor sound engineer aan het mbo en later communicatie en multimedia design aan het hbo. “Ik interesseerde me als kind al voor muziek en video, dus wilde hier graag in verder. En hoe geweldig is het dat ik nu geld verdien met mijn passie? Binnen mboRijnland krijg ik veel vrijheid en het vertrouwen dat ik weet waar ik mee bezig ben. Ik word niet op mijn vingers gekeken, dat waardeer ik. En het mooie is: ik leer ook weer van alles van mijn studenten. Zij stellen soms vragen waar ik het antwoord niet op weet, dus dat zoek ik dan uit. Heel interessant, zo groei ik zelf ook, en blijf ik gemotiveerd.”

Wil jij ook je werk met een baan als docent combineren?
Lees meer over ons zij-instroomtraject!