Samenwerken?
Neem contact op

Contactformulier

Word
stagebedrijf

Meer informatie

Lopende samenwerkingen

Meer informatie

Wij bewegen mee
Voor de toerisme- en recreatiebranche is de zomer het hoogseizoen. Wij bewegen daarop mee. Waar studenten van andere opleidingen ’s zomers het strand opzoeken, lopen onze studenten dan stage. Zij nemen hun zomervakantie op een later tijdstip op, om aan de behoeften van het bedrijfsleven te kunnen voldoen. 

Ons aanbod in de regio
mboRijnland biedt in deze branche vier opleidingen aan: Leidinggevende Travel & Hospitality (niveau 4), Zelfstandig Medewerker Travel & Hospitality (niveau 3), Leidinggevende Leisure & Hospitality (niveau 4) en Zelfstandig Medewerker Leisure & Hospitality (niveau 3). Om een van deze opleidingen te volgen, moeten de studenten naar een van de mboRijnland vestigingen in Leiden. De studenten komen zo goed als allemaal uit de Bollenstreek en het Groene Hart. 

We leiden de studenten op tot medewerker frontoffice, reisbureaumedewerker, medewerker animaties, host, hostess, reisleider buitenlandse bestemmingen etc. In al die beroepen is het persoonlijke contact met klanten/gasten essentieel. In de uitoefening van het beroep gebruiken ze AI als ondersteuning. Omdat we onze studenten zo allround opleiden in travel, leisure en hospitality, zien we dat ze na hun opleiding ook kunnen doorstromen naar banen buiten de branche zoals grondsteward of -stewardess op Schiphol of Rotterdam/The Hague Airport.  

Onze samenwerkingen
Onze samenwerking met recreatieparken, hotels en (sterren)restaurants is goed georganiseerd. Aan het begin van het nieuwe schooljaar organiseren we landelijke bedrijvendagen. Daarvoor nodigen we veel bedrijven uit de sector uit. We vragen hun om een presentatie over hun bedrijf te geven. We organiseren daarnaast speeddates tussen bedrijven en studenten en we laten studenten een pitch geven. Vervolgens kijken we welke studenten het best matchen met de vraag vanuit een bepaald bedrijf. We stellen deze studenten voor om bij dat bedrijf te gaan solliciteren. Dit valt erg goed bij de bedrijven én bij de studenten. Deze manier van matchen levert hun behalve een leuke stageplaats ook vaak een mooie baan op. 

Samenwerken? Neem contact op

mboRijnland kent de toerisme-, recreatie- en leisurebranche van binnenuit. In ons opleidingsaanbod volgen wij de ontwikkelingen in de branche op de voet. Heeft uw bedrijf of uw gemeente goede opdrachten voor onze studenten? En bent u bereid om samen met onze collega’s studenten te ondersteunen in hun leerproces? Neem dan contact op met ons docententeam via onderstaand formulier. Laten we samen een win-winsituatie creëren: voor u, de student en de opleidingen.