Studente Verpleegkunde Mieke (18) staat vandaag in het zonnetje

Vandaag staan zorgstudent Mieke van Soest en haar medestudenten Verpleegkunde in het zonnetje. Ze liepen middenin de corona-uitbraak stage in verzorgingshuizen en verpleeghuizen. De moeder van Mieke waardeerde de enorme inzet en vanzelfsprekendheid waarmee haar dochter en medestudenten dat deden in deze zware tijd voor de zorg. Ze nomineerde haar dochter voor Kerstwens Woerden.

“Deze meiden en jongens staan onbedoeld in de frontlinie door corona. Ze mochten hun stage afbreken, maar geen van de studenten deed dat. Ze voelden zich heel verantwoordelijk.”

Burgemeester op bezoek
Vanmiddag brengt burgemeester Victor Molkenboer persoonlijk een bezoek aan mboRijnland om zijn waardering uit te spreken en overhandigt Mieke en haar medestudenten een leuke verrassing. Kerstwens Woerden vond een plaatselijke ondernemer bereid cadeaubonnen en een vrolijke trui te schenken voor deze gelegenheid.

Mieke van Soest: “Ik wist van niks. Ik ben zelf nogal bescheiden en houd niet zo van in de belangstelling staan, maar het is wel leuk dat mijn moeder dit gedaan heeft.”

Bewoners getroffen door corona
Mieke liep vijf maanden stage bij zorgcentrum Careyn afdeling Weddesteyn. Ze begon in februari toen er nog niks aan de hand was, maar half maart zag de wereld er door corona heel anders uit. Mieke kreeg te maken met alle extra coronamaatregelen en veranderingen. Ook bewoners van haar afdeling werden getroffen door corona. “Dat was heftig”, vertelt Mieke, “maar je gaat er ook in mee.”

Bij de uitreiking vanmiddag waren naast burgenmeester Victor Molkenboer en Mieke van Soest ook Ria Rozendaal (directeur Zorg en Welzijn mboRijnland) en teamleider Linda Belletini (mboRijnland) aanwezig. Het feestelijke moment werd via een groot scherm online bijgewoond door een groot aantal studenten Verpleegkunde van mboRijnland.

RTV Utrecht is vanmiddag aanwezig bij de feestelijke uitreiking en doet verslag voor radio en televisie. AD Groene Hart publiceerde vanmorgen al een interview met Mieke van Soest.

Nog meer handen aan het bed nodig
Er zijn nog steeds veel handen aan het bed nodig. Dus ben je geïnspireerd door dit mooie bericht en nieuwsgierig geworden naar onze opleiding? Bezoek dan onze Online Open Dag op 6 februari en kijk of de opleiding Verpleegkunde misschien ook iets voor jou is.