Skills Heroes, vakwedstrijden voor mbo’ers, op 2 februari bij mboRijnland Leiden

Op 2 februari vinden de kwalificaties plaats van de Skills Heroes wedstrijden voor studenten Doktersassistent en Tandartsassistent op locatie Breestraat in Leiden. Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo-studenten uit het hele land. Via een voorronde en een kwalificatiewedstrijd dingen mbo-studenten mee naar een plek in de finale. Daar strijden ze om de titel ‘beste vakman/vakvrouw van Nederland’ in hun vakgebied. De finales zijn op 31 maart en 1 april in de Jaarbeurs in Utrecht.

Plek in de finale
We zijn trots dat een aantal studenten van mboRijnland nog in de wedstrijd zitten en er alles aan doen om de titel mee naar huis te nemen. Studenten Michelle (Patissier), Lindsey (Beveiliger), Sandjana (Facilitair Dienstverlener), Vreni (Verzorgende IG) en Kjeld (Medewerker Evenementenorganisatie, Marketing & Communicatie) hebben zich al geplaatst voor de finale.

Kwalificatiewedstrijden Breestraat en Bètaplein Leiden
Om een plek te bemachtigen in Skills The Finals moeten de kandidaten eerst hun skills laten zien in de kwalificatiewedstrijden (halve finale). Deze kwalificatiewedstrijden vonden de afgelopen maanden en nog steeds door het hele land plaats. Bij mboRijnland vinden in februari de volgende kwalificatiewedstrijden plaats:

  • Woensdag 2 februari Kwalificatiewedstrijden voor de opleidingen Dokters- en Tandartsassistent, Breestraat te Leiden. Studenten Rebecca, opleiding Doktersassistent en Donja, opleiding Tandartsassistent strijden mee voor mboRijnland.
  • Donderdag 17 februari Kwalificatiewedstrijd voor de opleiding ICT-Beheerder, Bètaplein te Leiden. Student Demian vertegenwoordigt mboRijnland.
  • Vrijdag 18 februari Kwalificatiewedstrijd voor de opleiding Applicatie- en Mediaontwikkelaar, Bètaplein te Leiden. Student Beau doet mee vanuit mboRijnland.

Tijdens de kwalificatiewedstrijden strijden de winnaars van mbo-scholen uit heel Nederland tegen elkaar. De acht beste studenten van Nederland in hun vakgebied gaan vervolgens door naar Skills The Finals.

Over Skills Heroes
Doel van deze vakwedstrijden is om mbo’ers bewuster te maken van hun talenten, kansen en mogelijkheden. De wedstrijden inspireren de jongeren om na te denken over hun toekomst, dagen hen uit het beste uit zichzelf te halen en motiveren hen om zich hier volledig voor in te zetten. Dit draagt bij aan de trots en passie van vakmannen en vakvrouwen, het succesvol afronden van hun opleiding en het maken van een goede start in hun loopbaan.