mboRijnland opent laagdrempelig Gezondheidsinformatiepunt

Het Gezondheidsinformatiepunt (GIP) opent met ingang van 29 september zijn deuren op de Breestraat in Leiden. Iedereen die dat wil kan hier naar binnen lopen voor advies of een korte gezondheidscheck. Studenten van de opleiding Doktersassistent runnen het centrum onder toeziend oog van een docent. Ze staan de bezoekers te woord, geven voorlichting, meten desgewenst het cholesterolgehalte of nemen de bloeddruk op. Indien nodig krijgt de bezoeker het advies om ter controle een afspraak met de huisarts te maken. Kijk hier voor de actuele openingstijden en het maken van een afspraak.  

Oplossing tekort stageplekken
Het Gezondheidsinformatiepunt komt tegemoet aan meerdere behoeften. In de eerste plaats moeten de studenten meerdere keren stagelopen tijdens de opleiding. De vraag naar gediplomeerde doktersassistenten is groot. Desondanks zijn er weinig stageplaatsen. De praktijken willen wel graag opleiden, maar door het tekort aan personeel kunnen zij de studenten vaak niet de nodige praktijkbegeleiding bieden. In het GIP kunnen de studenten stagelopen.

Veilige leeromgeving
Ten tweede blijkt de overgang van school naar stage of werk vaak groot. Er wordt veel van de student verwacht en soms kan hij of zij dit niet allemaal overzien. Het GIP biedt een veilige leeromgeving waar de student kan oefenen in de nabijheid van een docent. Deze hybride leeromgeving binnen de school bereidt de studenten goed voor op deze overgang.

Laagdrempelige voorlichting en advies
In de derde plaats hoopt het GIP voor bezoekers een laagdrempelige plek te zijn waar voorlichting wordt gegeven over een gezonde leefstijl, eetgewoonten en advies hoe risico’s op gezondheidsproblemen zoveel mogelijk kunnen worden beperkt.

Corina Kooiman, coördinator Gezondheidsinformatiepunt: “Iedere student wil graag leren in de praktijk. Het gezondheidsinformatiepunt biedt onze studenten een authentieke leerervaring en bevordert tegelijkertijd de leefstijl en gezondheid van de inwoners van Leiden.”

Geïnteresseerden kunnen langsgaan bij het Gezondheidsinformatiepunt van mboRijnland op Breestraat 46 of online een afspraak maken via de website