mboRijnland ontvangt Adnan Tekin, voorzitter MBO Raad, voor werkbezoek in Bouwacademie Waddinxveen

Voorzitter van de MBO Raad, Adnan Tekin, heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan mboRijnland. De mbo-instelling ontving Tekin samen met het Coenecoop College en bedrijfsleven in de nieuwe Bouwacademie in Waddinxveen, waar vanaf september alle studenten van de BBL-opleiding Bouw hun opleiding zullen volgen.

Arjan van der Hoorn: “We zijn blij om Adnan Tekin te ontvangen op deze mooie locatie, die vanaf komend jaar zo belangrijk voor ons wordt.”

Bouwacademie knooppunt in regio
De Bouwacademie in Waddinxveen is een regionaal knooppunt voor de bouwsector in de regio. De mooie praktijklocatie is voorzien van de meest recente machines en is daarmee een ideale leeromgeving voor zowel vmbo- als mbo-studenten. De Bouwacademie trekt naast de bouwopleidingen ook infra-opleidingen aan en opleidingen in de installatietechniek.

Arjan van der Hoorn, regiodirecteur mboRijnland Gouda: “Het grote voordeel van de nauwe samenwerking met de Bouwacademie is dat innovaties die in de sector plaatsvinden meteen worden opgenomen in het onderwijsprogramma. Dat levert gediplomeerde studenten op die helemaal op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in het werkveld.”

Leven Lang Ontwikkelen
De kruisbestuiving die in de Bouwacademie plaatsvindt tussen vmbo en mbo, maar ook tussen de sectoren Bouw, Infra en Installatietechniek draagt bij aan een leven lang ontwikkelen. De ambitie is om de Bouwacademie te ontwikkelen en

positioneren als een innovatieve hub. Een plek waar studenten én werknemers terechtkunnen voor bij-, na- en omscholing en samenwerken aan het vinden van oplossingen voor uitdagende vraagstukken zoals bodemdaling, circulariteit en energietransitie. “Voor onze studenten geeft een dergelijk skills lab een verbreding en verrijking van de opleiding. Studenten leren verder te kijken dan hun eigen opleiding, ze kunnen ervaren wat goed bij hen past”, aldus Van der Hoorn.