mboRijnland lanceert virtuele tour voor studiekiezer

Het wervingsjaar voor mbo-opleidingen is weer gestart; mboRijnland pakt dit jaar uit met de lancering van een 3D platform met een virtuele tour langs alle zes locaties. Op elke locatie kan de studiekiezer een van de 86 opleidingsvideo’s bekijken. Zo kan de student in spé zich 24/7 laten voorlichten over de opleiding van zijn of haar keuze, gewoon thuis vanaf de bank. 

De virtuele tour door de school is een aanvulling op de traditionele open dagen die twee keer per jaar op locatie worden gehouden. De virtuele tour is interactief en on demand; de studiekiezer kan op elk gewenst moment van de dag (of nacht) door de school lopen en opleidingsvideo’s bekijken.

Loes Broekhof, directeur Centrum voor Strategie en Advies: “De wens bestond al langer om studiekiezers naast de fysieke open dagen ook via een digitale beleving voorlichting te geven over onze opleidingen. Door corona werd de behoefte aan een 3D platform steeds actueler en raakte het ontwerpproces in een stroomversnelling. We zijn enorm trots dat dit is gelukt. Iedereen die interesse heeft om een opleiding bij mboRijnland te volgen kan op elk moment van de dag een virtueel kijkje nemen op school.” 

122 opleidingen en 86 video’s
Met een 3D-viewer kan de bezoeker als het ware door het gebouw heen lopen. Met pijlen wordt de virtuele looprichting aangegeven. Je kunt door de gangen lopen en de praktijklokalen van binnen bekijken. Op verschillende plekken kan de studiekiezer een voorlichtingsfilmpje van zijn of haar keuze aanklikken over een van de 122 verschillende opleidingen die mboRijnland te bieden heeft.

Ook nu de open dagen gelukkig weer fysiek plaatsvinden blijft deze virtuele tour van toegevoegde waarde voor de student in spé. Door werk, afstand, tijdstip of andere redenen is niet iedereen in de gelegenheid de open dagen fysiek te bezoeken. Bovendien kan de bezoeker online snel naar verschillende locaties ‘hoppen’ en opleidingen en locaties met elkaar vergelijken, terwijl dat met de trein of auto veel meer tijd kost. De virtuele tour biedt uitkomst en vult de fysieke open dagen aan. Hiermee wordt de toekomstige student op maat bediend.

Open dag 1 november 
Voor de echte sfeerbeleving en de ontmoeting met studenten en docenten is uiteraard het advies om toch een open dag te bezoeken. De eerstvolgende open dag van mboRijnland is op maandagavond 1 november.