LLokaal is binnenkort hier voor iedereen die verder wil

LLokaal wordt de plek voor iedereen die zich een leven lang wil blijven ontwikkelen en duurzaam wil bijdragen aan de regionale arbeidsmarkt. LLokaal gelooft in een leven lang ontwikkelen. Dat geloven we niet alleen, dat doen we ook. We brengen regionale bedrijven, onderwijs en overheid samen met iedereen die verder wil.

LLokaal oriënteert, test, bemiddelt en matcht. We zijn de springplank voor zowel organisaties als medewerkers met dromen. Van student tot door de wol geverfde expert. We werken samen met partners die innovatief en modulair onderwijs bieden dat aansluit op de arbeidsmarkt. Onze missie? Een inclusieve en duurzame samenleving, waarin iedereen zich blijft ontwikkelen.

Wat gaat LLokaal precies doen voor haar klanten (doelgroepen)?

  • LLokaal ondersteunt studenten, werkenden en werkzoekenden bij de beroepskeuze;
  • LLokaal begeleidt bij de opleidingskeuze van regionale onderwijsinstellingen;
  • LLokaal faciliteert en stimuleert innovatief onderwijs voor de regio;
  • LLokaal organiseert expo’s, workshops en evenementen;
  • LLokaal brengt lokale bedrijven, overheid, onderwijsinstellingen, medewerkers, werkzoekenden en studenten samen.

Waar vind je ons en wat vind je bij LLokaal?
LLokaal krijgt een fysieke plek in De Plint op locatie Lammenschans van mboRijnland in Leiden. Het is een plek waar we met bedrijven, instellingen en mensen met een scholingsvraag in gesprek gaan. De plek biedt ook een mogelijkheid voor onderwijs. Zo geven we mensen de kans om de experience ruimte te ervaren. Daarnaast vind je bij LLokaal winkels (interne partners) waar we mee samenwerken:

  • Multimedia studio Spread: helpt opleidingen met digitalisering en profilering;
  • Stagebureau: versterkt relaties in het werkveld en vergoot het stageaanbod;
  • Academie: biedt passende trainingen aan om slimmer te werken en ondersteunt in de ontwikkeling van innoverend modulair onderwijs;
  • Oriëntatie & Matching: ‘blije gesprekken’ met gecertificeerde loopbaanadviseurs voor het ontdekken van talenten en mogelijkheden en voor het zetten van concrete stappen richting een opleiding of werkplek.

Samen met onze externe partners geven we invulling aan een regionaal mobiliteitscentrum ten behoeve van een lerend regionaal netwerk. LLokaal ontwikkelen we in samenwerking met onder andere het UWV, SBB, Talent op Maat en het Leerwerk loket.

Wat doet LLokaal voor mboRijnland?
De verkoopdienst van College Contractonderwijs wordt ondergebracht bij team LLokaal. Op die manier wordt LLokaal een netwerk van knooppunten van onderwijs en werk. De verkoop van LLO-onderwijs vindt bij LLokaal plaats door middel van ‘oriënterende gesprekken’. Deze gesprekken tussen LLO-studenten en bedrijven kunnen bij LLokaal gevoerd worden. De oriëntatiegesprekken van het LLokaal-team leiden tot keuze voor onderwijs, stage en werk. Het oriëntatieproces is een combinatie van persoonlijke en reflecterende gesprekken die worden afgewisseld met visuele en praktijkervaringen. Hierdoor maakt de LLO-student duurzame keuzes.

LLokaal als leerwerkbedrijf
LLokaal biedt ook plek voor studenten als leerwerkbedrijf. Zo kan de student bij de backoffice en het horeca-gedeelte van LLokaal als leerwerkstudent terecht. Op die manier krijgt de student de mogelijkheid om meer te leren over de praktijk van de gekozen studierichting.

Wanneer en hoe gaat LLokaal van start?
De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt. Om een tipje van de sluier op te lichten, is de landingspagina van LLokaal al online gegaan, zie: www.llokaal.nl. We verwachten eind 1e kwartaal 2021 met de gehele website live te gaan. Zodra de website klaar is, trappen we officieel af met een regionale introductiecampagne.

Omdat de verbouwing van ruimte De Plint nog niet af is, draait er op dit moment een pop-up versie van LLokaal in ruimte B0.13 op locatie Lammenschans van mboRijnland. Hier kun je daadwerkelijk al langskomen: natuurlijk helemaal Corona-proof! LLokaal in de ruimte De Plint op locatie Lammenschans gaat officieel (fysiek) open in september 2021. Ook denken we al na over een tweede vestiging op één van onze andere locaties. De pop-up versie hiervan start in 2021.