Kite en mboRijnland creëren samen nieuwe stageplaatsen

Biofarmaceutische bedrijf Kite en MLO Leiden – de laboratoriumopleidingen van mboRijnland – gaan nauw samenwerken om nieuwe stageplaatsen mogelijk te maken. Ook gaan zij samen onderwijs ontwikkelen. Door de samenwerking wordt de kans op passend werk voor de toekomstige Allround Laboranten en Analisten vergroot. De beide samenwerkingspartners ondertekenden hiervoor op 15 december een samenwerkingsovereenkomst.

De urgentie voor nieuwe stageplaatsen is groot. Door de Covid-19-maatregelen zijn er minder plaatsen beschikbaar voor studenten van de mbo-opleidingen Allround Laborant, Biologisch medisch en Chemisch-fysisch Analist. De nieuwe samenwerking zorgt ervoor dat de eerste studenten al in februari hun stage kunnen starten bij Kite.

Ook voor de lange termijn is de samenwerking waardevol. Met de komst van Kite in Nederland is er een nieuw werkterrein voor de studenten ontstaan waarvan zij, door de samenwerking, al tijdens de opleiding kennisnemen.

Kite, onderdeel van Gilead Sciences, houdt zich bezig met de ontwikkeling van innovatieve behandelingen van kanker en heeft afgelopen zomer een nieuwe faciliteit voor de productie van CAR T-celtherapie geopend in Hoofddorp. CAR T-celtherapie is een geïndividualiseerde therapie die op maat gemaakt wordt voor patiënten met bepaalde typen bloedkanker. De afweercellen van de patiënt worden bewerkt met als doel de specifieke herkenning en daaropvolgend het aanvallen van de kankercellen. Jaarlijks kunnen er in Hoofddorp tot 4.000 CAR T-celtherapieën geproduceerd worden.