Gezamenlijke introductieweek hbo- en mbo-studenten Dutch Innovation Factory

De aftrap voor het nieuwe studiejaar is een feit. Aan de introductieweek in Zoetermeer deden naast 200 eerstejaars hbo-studenten van De Haagse Hogeschool ook 24 studenten van mboRijnland mee die hun opleiding volgen in de Dutch Innovation Factory (DIF).

De studenten sloten hun introductieweek traditiegetrouw af met een bezoek aan de Raadzaal in het Stadhuis waar zij door burgemeester Michel Bezuijen en wethouder Marijke van der Meer (onderwijs) werden verwelkomd. “Dit jaar verwelkomen we in onze stad alle eerstejaars hbo- én mbo-studenten die in de DIF gaan studeren” aldus burgemeester Bezuijen. “De Haagse Hogeschool en mboRijnland bieden innovatieve IT-opleidingen die uitstekend passen bij een IT-stad als Zoetermeer. De introductieweek is ook een mooie gelegenheid om kennis te maken met de stad waar je gaat studeren.”

Een grote groep studenten – herkenbaar aan de blauwe T-shirts – ging na het bezoek aan het stadhuis richting Adventure Valley en de Dutch Innovation Factory voor een afsluitend feest.

Studeren op het Dutch Innovation Park

mboRijnland en De Haagse Hogeschool heten studenten welkom van de opleidingen Artificial Intelligence & Data Science, Expert IT systems and devices Security, Beroepshavo Softwaredeveloper en HBO-ICT. Dit zijn opleidingen met een uitstekend toekomstperspectief; er is op de huidige arbeidsmarkt veel vraag naar IT-talent.

Zoetermeer biedt studenten een bijzonder onderwijsconcept in de DIF: op deze campus, te midden van innovatieve ondernemingen en een actieve community, hebben studenten direct contact met het bedrijfsleven en leren ze onder meer van praktijkopdrachten van ondernemers.